България

Румен Радев: Вторият мандат за съставяне на правителство вече е дискредитиран

„Вторият мандат за съставяне на правителство вече е дискредитиран“ – с тези думи президентът Румен Радев връчи по-рано днес вторият манат за създаване на правителство. Папката с мандата прие акад. Николай Денков, излъчен като кандидат за министър-председател от втората по големина парламентарна група в 49-ото Народно събрание - "Продължаваме Промяната-Демократична България“.

Депутатите приеха окончателно да има механизъм за контрол върху главния прокурор

С приетите промени се създава механизъм за разследване на главния прокурор. Предвижда се в случаите, когато е налице законен повод за започване на разследване срещу главния прокурор или негов заместник, материалите да се изпращат на ръководителя на наказателната колегия на Върховния касационен съд.

Как да влезем във форма бързо и трайно?

Да бъдеш във форма и да се поддържаш във форма е цел, която всеки трябва да се стреми да постигне. Това не само подобрява физическото ви здраве, но има положително въздействие и върху психическото ви състояние. Въпреки това много хора се борят с влизането във форма и поддържането на добра такава, често защото не знаят как да го направят. В тази публикация ще обсъдим как да влезете във форма бързо и трайно.

1. Поставете си реалистични цели

Заработи нова електронна услуга за директен достъп на бизнеса до системите на НАП

Нова електронна услуга на НАП дава възможност на бизнеса да обменя информация пряко и автоматично с приходната агенция. От приходната агенция съобщиха, че това става възможно чрез софтуерен ключ (API ключ), който осъществява свързаност от типа „система-система“ между софтуерите на бизнеса и НАП.

Морският свят оживява в 120 кв. м светещи стенописи на крайбрежната алея в Приморско

Стотици обитатели на морския свят са героите в мащабно “платно” с обща площ от над 120 кв. м, разположено по протежение на крайбрежната алея до малкия пристанищен кей с лодки в Приморско. В стенописите с дължина 90 м оживяват както характерни за Черно море видове, така и по-екзотични гости от близки и далечни води – от познатите зарган, попче и барбун през любимите на децата делфини и косатки, до гигантски октоподи и зелени морски костенурки.

Обявиха конкурс за детска рисунка под наслов „Красотата на природата“

Във връзка с отбелязване на Европейския ден на „Натура 2000“ – 21 май 2023 г. Регионална инспекция по околната среда и водите – Монтана, обявява конкурс за детска рисунка под наслов „Красотата на природата“. Целта на проявата е популяризиране на биологичното разнообразие в Р България, свързано с изграждането на Национална екологична мрежа Натура 2000, включваща защитени зони с висока природозащитна значимост като част от Европейската екологична мрежа.

Пивовари с инициатива за връщане на стъклени бутилки от бира

Инициатива за връщане на оборотните стъклени бутилки от бира стартират компаниите от Съюза на пивоварите в България (СПБ). Новата кампания „Върни ме“, която българският пивоварен бранш стартира, бе представена по време на ежегодния Пролетен бирен салон, който се проведе в София. По традиция събитието, отбелязващо началото на летния бирен сезон, събра медии, представители на научните и бизнес среди, артисти, мениджъри на пивоварните компании у нас и почитатели на пенливата напитка.

Какви са първите веган продукти, които е добре да включите в менюто си?

Вие сте нов веган и искате да започнете да предлагате веган ястия във вашия ресторант или кафене? А може би искате да обновите съществуващото си меню, за да предлагате повече вегански продукти? Така или иначе, първата стъпка е да решите кои да включите в менюто си. Тук ще разгледаме най-добрите вегански продукти, които да добавите към менюто си, за да можете да започнете да предлагате на клиентите си или у дома вкусни ястия на растителна основа.

Още четирима младежи станаха част от стипендианската програма на АЕЦ „Козлодуй“

На 11 май към стипендиантската програма на атомната централа се присъединиха четирима студенти, избрали да се подготвят по ядрени специалности. С тях общият брой на младежите, получаващи подкрепа по програмата, вече е 32.

Защо е важно да правим детокс поне веднъж в годината?

Детоксикацията е практика, която може да има големи ползи за физическото, психическото и емоционалното ви здраве. То може да ви помогне да се отървете от токсините и другите вещества, които могат да се натрупат в тялото ви с течение на времето и да допринесат за редица здравословни проблеми. Детоксикацията е мощен начин да възстановите тялото си и е важно да я включите в редовната си здравословна рутина поне веднъж годишно. Тук ще разгледаме защо е толкова важно да се детоксикирате поне веднъж годишно и как можете да започнете.

Страници