Видин

Димитровден под знака на епидемията

След броени дни ще честваме Духовния празник на град Видин – Димитровден. Както всичко останало напоследък, и той ще премине под знака на епидемията от коронавирус и наложените със заповед на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки. Това обуславя доста скромното отбелязване на хубавия повод, като за пръв път от години на площад „Бдинци“ няма да се проведе тържествена церемония в присъствието на граждани и официални гости. Това става ясно от съобщената от Община Видин програма за отбелязване на Духовния празник на Видин.

Владимир Владимиров, кмет на Община Кула: Нямам притеснения за финансовия завършек на годината

„НИЕ“: Г-н Владимиров, навлязохме вече в четвъртото тримесечие на годината. Как стои във финансово отношение Община Кула, имате ли някакви притеснения относно изпълнението на бюджета?

Рекордно количество от над 40 кг златни изделия е задържано при проверка на лек автомобил на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат

Рекордно количество златни изделия с задържаи митничари при проверка на лек автомобил на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат. Около 16 ч. на 20.10.2021 г. митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница Русе спрели за проверка лек автомобил, м. „Рено“, с немски регистрационен номер. Водачът и неговия спътник – български граждани, заявили, че пътуват от България за Германия и превозват само личен багаж.

Във Видин заловиха столичанин, седнал зад волана надрусан

Столичанин, шофирал лек автомобил след употреба на наркотици, е бил задържан в полицейския арест на Районно управление – Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР. На 21 октомври, около 01.50 часа, на бул. „Панония“ униформени спрели за проверка „Рено Меган“ със софийска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на 24-годишния водач реагирала положително на кокаин и метамфетамин. Мъжът дал и кръвна проба за изследване в ЦСМП.
По случая е образувано досъдебно производство.

 

Финансиране за ремонт на 6 военни паметника в област Видин искаме от държавата

Искания за целеви средства от държавата за ремонт на шест военни паметника в област Видин да бъдат изпратени в Министерство на отбраната реши на проведено преди дни заседание Областна комисия „Военни паметници“. На заседанието бяха обсъдени и гласувани предложения за военни паметници на територията на област Видин, които са в лошо състояние, имат нужда от ремонт и възстановяване и са свързани с предстоящото отбелязване на 110 години от Балканските войни.

Видински лекари бяха отличени на своя професионален празник

Видински лекари бяха наградени от Регионалната колегия на Български лекарски съюз (РК на БЛС). Отличията са по повод професионалния празник на българския лекар, който честваме днес, 19 октомври, в деня на св. Иван Рилски. Наградите, сред които за „Лекар на годината” , „Иновации” и „Млад специалист”, връчи д-р Борислав Милчев, председател на РК на БЛС.

Земеделието, пчеларството, енергийната ефективност, подкрепата за бизнеса и чистия въздух – най-честите въпроси от гражданите на откритите приемни на ОИЦ – Видин

С въпроси за европейско финансиране за земеделието, пчеларството, енергийната ефективност, подкрепата за бизнеса и мерките за подобряване качеството на въздуха се обръщаха към екипа на ОИЦ-Видин граждани от единадестте общини на област Видин, посетители на откритите приемни на центъра. Днес, 19 октомври, на среща с медиите, управителят на ОИЦ Мариела Савкова представи обобщение на въпросите на 130-те посетители на приемните.

Извършители на грабеж над възрастен мъж в гр. Грамада са предадени на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура – Видин

Районна прокуратура – Видин, Териториално отделение – Кула, е внесла в съда обвинителен акт срещу извършителите на грабеж над възрастен мъж - Е.М. (на 32 години) и 15-годишните М.С. и Р.В, съобщиха от Прокуратурата. От държавното обвинение уточниха, че престъпното деяние е квалифицирано по чл. 198, ал. 1 от НК. Цитираният член гласи, че „който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго с намерение противозаконно да я присвои, като употреби за това сила или заплашване, се наказва за грабеж с лишаване от свобода от три до десет години.

Деца рисуваха на тема „Видинският театър“

Обявиха победителите в конкурса за детска рисунка на тема „Видинският театър“. Ученици от 5 до 12 клас, разделени в две категории: 5-7 клас и 8-12 клас, имаха възможност да се включат в конкурса, организиран от ДТ „Владимир Трандафилов“ и Община Видин по повод отбелязването на 130 години от построяването на видинския драматичен театър. Целта на проявата бе да се покаже както красотата на първата театрална сграда в страната като архитектурна забележителност и паметник на културата от местно значение, така и магията на театралното изкуство.

Страници