Видин

Продължава работата по проект „Областен информационен център – Видин“

Община Видин продължава изпълнението на проект „Областен информационен център – Видин“, по Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Днес в залата на Областния информационен център се проведе встъпителна пресконференция, на която присъстваха екипът за изпълнение на проекта и експертите от ОИЦ – Видин.

Съкровищата на държавните архиви са показани във Видин

Изложбата „Съкровищата на държавните архиви“ беше открита вчера (17 май) във Видин. В експозицията са представени уникални документи, които се съхраняват в Централния държавен архив, Държавния военноисторически архив, териториалните архиви. Показани са и оригинални ценни документи, съхранявани в Държавен архив – Видин.

Видинска детска градина работи по екопроект

Екипът на ДГ „Зорница“ и филиал „Щастливо детство“ спечели проект по Национална програма на Министерството на околната среда и водите и ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда), кампания „Чиста околна среда – 2022 г.“, на тема „Обичам природата – и аз участвам“. Вчера (18 май) бе направена презентация на проекта, носещ името „Всички заедно – за чиста околна среда“, на която присъства и секретарят на Община Видин Валери Димитров.

Дървета паднаха върху два автомобила във Видин при снощната буря

Общо на три сигнала за съборени дървета при снощната буря са реагирали видинските пожарникари. Огнеборците отстранили паднало дърво на пътното платно на ул. „Дунавска“, паднало дърво върху „Ауди“ до жилищен блок в к-с „Химик“ и паднало дърво върху „Ситроен“ до жилищен блок в к-с „Александър Стамболийски“.
През изминалото денонощие екипите на пожарната са гасили запалени отпадъци във Видин – на ул. „Пчеларска“ и в двора на бившата тютюнева фабрика. Екип на РСПБЗН-Видин е извадил куче, паднало в кладенец в землището на с. Сланотрън.

Младите огнеборци от ППМГ – Видин станаха областни шампиони

Отборът на Профилира природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ – Видин е победител в областното състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. Надпреварата се проведе днес на Градския стадион „Георги Бенковски“.

„Виртуална музикална школа“ създаде Симфониета – Видин

20 видео урока, по пет за пиано, цигулка, ударни инструменти и виолончело, са на разположение на хората, желаещи да направят първите си стъпки в овладяването на някой от тези инструменти. Видео уроците са създадени в рамките на проект „Виртуална музикална школа“ на Симфониета Видин, финансиран по Програма „Публики 21“ на Национален фонд „Култура“. Те са заснети от Николай Наумов, а преподаватели на отделните инструменти са Албена Лисова – пиано, Александрина Миленова – цигулка, Русалина Николова – виолончело и Дани Стойнов – ударни инструменти.

Панорама на средното образование се проведе във Видин

Девет учебни заведения от община Видин участваха в организираната днес от Регионалното управление на образованието (РУО) Панорама на средното образование. Целта на събитието бе да подпомогне правилното кариерно ориентиране на седмокласниците, на които скоро им предстои да изберат в каква насока и в кое училище да продължат своето образование.

Десетки бегачи се включиха в първото издание на пробега „Видин Рън“

Над 100 професионални атлети и любители се включиха в първото издание на Атлетическия пробег „Видин Рън“. Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова приветства участниците в спортното събитие, което се проведе на 15 май във Видин. Тя ги поздрави от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име, като изрази радостта си, че атлетическият пробег и съпътстващите го активности преминават с такъв голям успех. „Пожелавам Ви да съхраните високия си спортен дух. Спортът е здраве, а в последните години ние оценихме, че здравето е най-голямото богатство.

Тържествено изпращане на зрелостниците от випуск 2022 във Видин

Общо 423 е броят на завършващите средното си образование в деветте училища на територията на община Видин. Навсякъде абитуриентите бяха изпратени със специални церемонии.

Страници