Враца

Предстои обновяването на неремонтирани с десетилетия сгради във Враца

Община Враца има подписано споразумение за финансирането на 4 проекта на обща стойност от над 8 000 000 лв. за внедряване на мерки за енергийна ефективност в четири сгради, които не са ремонтирани от десетилетия. Сградите са Регионалната библиотека, покрития плувен басейн, залата за тенис на закрито, както и Младежкият дом.

Стартира акция срещу замърсяването на околовръстното на Враца

От средата на месец март по инициатива на Община Враца и след проведени разговори с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ започна почистването на замърсени пространства в района на околовръстния път на Враца /от разклона до село Косталево до кръговото/. В премахването на отпадъците участват лишени от свобода.

Предстои в района да бъдат поставени предупредителни табели на няколко езика, указващи, че е забранено изхвърлянето на отпадъци, а глобата е до 1000 лв.

Районно управление на МВР- Роман възобновява дейността си

От днес /8 април/ възобновява дейността си Районно управление на МВР-гр.Роман, съуобщиха от МВР. Възобновяването на  структурата  е по идея и след разработен план от  ръководството на ОД МВР - Враца, а  от днес промяната  е  факт със заповед на министъра на МВР.  За осигуряване на обществения ред в град Роман и  12 села  в състава на общината ще се грижат  33 полицейски служители.

Гражданите ще могат да подават сигнали на телефони: 09123/ 20 80; 23 60.

До края на април ще е готов новият мост в с. Горна Кремена на път Мездра - Роман

Напредва строителството на новия мост в село Горна Кремена на третокласния път III-103 Мездра - Роман в област Враца, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. До момента е премахнато старото съоръжение, работи се по долното строене, изпълнени са фундаментите на новия мост, стоманобетонните устои, крила, габиони и част от обратния насип. Предстои монтиране на стоманобетонови греди, изливане на пътната плоча и асфалтови дейности. При добри метеорологични условия в следващите седмици се очаква изграждането на съоръжението да приключи до края на април.

В Международния ден на горите: от ДГС – Оряхово вкорениха 25 хил.тополови резници

Навръх Международния ден на горите служители на Държавно горско стопанство – Оряхово (ДГС) извършиха дейности по вкореняване на 25 хиляди броя тополови резници вчера. Мероприятието е и част от обявената Програма на териториалното поделение за Седмица на гората. В него се включиха близо 20 служители и работници. Горско-стопанското мероприятие се извърши в Държавен горски разсадник „Галово“. 

ВАС обяви за недействителен изборът на общински съветници в община Борован

Върховният административен съд (ВАС) отмени решение на Административен съд Враца и обяви за недействителен избора на общински съветници в община Борован, определен с решения на Общинската избирателна комисия Борован, съобщиха от пресцентъра на съдебната институция. Решението е окончателно.

Във Враца заловиха двама телефонни измамници

След оперативно-следствени действия на полицейски служители във Враца са установени телефонните измамници, които на в началото на март въвели в заблуждение 67-годишна жена от града под Околчица. Те успяли да убедят възрастната жена, че ще подпомогне залавянето на телефонни измамници. В резултат на измамата, жената изхвърлила през прозорец на жилището си плик с пари и златни накити на стойност около 4 хиляди лева. От полицията във Враца съобщиха, че са установени извършителите на измамата – две лица 33 г.

Стотици се включиха в засаждането на дървета във Враца

Стотици се включиха в първата инициатива от кампанията “Зелена Враца” и засадиха над 400 дървета и храсти в жилищните квартали на града под Околчица. В района на Крайречен булевард кметът Калин Каменов, общински съветници, народният представител Красен Кръстев, служители на администрацията, БКС и живущи в района засадиха 100 японски вишни и 200 японски дюли.

Започва цялостно озеленяване на жилищните квартали на Враца

Всяка година в жилищните квартали на Враца ще бъдат засаждани по 1 000 нови дървета. След проведени срещи с ландшафтни архитекти е създадена концепция във всеки квартал да се засаждат определен вид растителни видове.

Елена Коцева спечели частичните местни избори за кмет на Лютиброд 

Елена Коцева (ПП „ГЕРБ“) спечели частичните местни избори за кмет на кметство Лютиброд, община Мездра, които се проведоха на 10 март 2024 г. Тя беше подкрепена от 73-ма избиратели, което е 51,05% от общия брой подадени действителни гласове. Другият кандидат за кметската длъжност Цветан Стойчев, издигнат от ПП „Български възход“, получи 62 гласа (43,36%). 8 избиратели (5,59%) са гласували с „Не подкрепям никого“. 

Страници