Враца

Над 30 души участваха в „спасяването“ на Богоявленския кръст във Враца

На големия християнски празник – Йордановден, Богоявленският кръст бе “спасен” от Георги Кадиев от Згориград.

Скандал и побой между шофьори във Враца

Около обяд на 03.01.2022г., е получено съобщение на тел. 112 от 43-годишен мъж от гр.Пловдив, водач на лек автомобил „БМВ“, който съобщил за  скандал и побой  между него и спътника му от една страна, и водач на товарен автомобил „Ивеко“, на светофарите на бул.“Васил Кънчов“ в гр.Враца. Счупено е стъклото на лекия автомобил. Установено  е, че товарният автомобил е управляван от 40-годишен мъж от село Калинка, обл.Кърджали. Двамата водачи са разпитани от служители на МВР, съставени са им предупредителни протоколи.

Спецакция срещу наркоразпространението е проведена във Врачанско

На 8 и 9 декември на територията на Районно управление – Враца е проведена специализирана операция с цел противодействие на престъпления свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества. От врачанската Областна дирекция на МВР съобщиха, че при претърсване в частен дом в село Голямо Пещене, в специално изграден тайник са намерени и иззети пликове с общо тегло 3.5 кг съцветия от канабис и патрони от различен калибър. Къщата е обитавана от 36-годишен мъж и 59-годишна жена.

Нова сензорна зала функционира във Враца

Навръх християнския празник Никулден в Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование във Враца бе открита нова сензорна зала за терапия на деца със специални образователни потребности.

Читалището в с. Лиляче с нов проект

Нов проект е спечелило читалището в село Лиляче, съобщи Община Враца. Идеята е под надслов „Празник Гергьовден – мултикултурен продукт на любителските колективи”. В изпълнението на дейностите ще се включат и читалищата в селата Бели извор и Три кладенци.
Проектът е на стойност 11 350 лв. и се финансира чрез Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria по програма „Подкрепа за частни организации в областта на любителското изкуство 21”. Срокът за реализация е една година.

Заради разрушаването на бившата печатница във Враца до 10 декември ще бъде ограничено движението по участък от бул. „Демокрация“

Поради извършване на строително-демонтажни дейности на частен обект /сградата на бившата печатница/, за периода от 4 декември до 10 декември включително, временно ще бъде ограничено движението по бул. „Демокрация“, в района от пл. „Св. Софроний Врачански“ до площад „Македония“ /„Суми“/, съобщиха от Община Враца.
На 4 и 5 декември пътната отсечка ще бъде затворена през целия ден. За периода от 6 до 10 декември включително, участъка ще бъде с ограничено движение в часовия диапазон между 09:00 и 16:00 часа.

5 сигнала за нарушения на изборното законодателство разследват във Врачанско

През вчерашния изборен ден служители на Областната дирекция на МВР във Враца са работили по 5 сигнала  за нарушения на  изборното законодателство, подадени от различни населени места областта. Мобилни екипи са посетили сигналите, провели са разговори със свидетели и са съставили предупредителни протоколи по чл. 65 от ЗМВР. По всеки конкретен случай е образувана преписка, която е изпратена в прокуратурата на съответния район.
Изборният процес в област Враца е преминал без нарушения  и инциденти.

 

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за изготвяне на неистински документи за самоличност

Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми трима участници в престъпната схема. Обвиняемите са задържани на 4 ноември 2021 г. на територията на София, Пловдив и Враца в хода на специализирана полицейска операция на ГДБОП, проведена под надзора на Специализираната прокуратура.

Двама мъже, представили се за служители на МВР, са задържани в Оряхово

В Оряхово е образувано е досъдебно производство срещу двама мъже, представили се за полицаи. На 04.11.2021 г., в Районното управление в Оряхово се явила жена от същия град, която заявила, че две непознати лица я спрели на улица в населеното място и се представили за служители на МВР, след което започнали да й задават различни въпроси и претърсили автомобила й.

С нов многофункционален фитнес на открито се сдоби Враца

Завършено е разполагането на нов многофункционален фитнес на открито във Враца, съобщиха от Общината. Спортните съоръжения се намират между двете обновени бази на волейболната зала и лекоатлетическата писта във Враца. Дейностите са реализирани в рамките на одобрен проект на местната администрация по ПУДООС.

Страници