Враца

Лято на пътните ремонти във Враца

Лято на ремонтите по пътната инфраструктура предстои във Враца. Осигурени са средства за обновяване на още ключови пътни участъци и междублокови пространства в града, както и на компрометирани улици в населените места на Враца, съобщиха от местната общинска управа. Финансирането за осъществяване на ремонтите се осигуряват с подписано споразумение между кмета на община Враца Калин Каменов и заместник-министъра на регионалното министерство Веселина Терзийска се осигуряват средства за реализирането на строителните дейности.

Врачанският Балкан посрещна стотици рокери и любители на адреналина

Стотици рокери и любители на адреналина си дадоха среща във Врачанския Балкан през отминалия уикенд, който предостави уникална възможност на всички, които обичат високите скорости и забавленията.  В рамките на тридневния Национален мотосъбор , местността “Леденика” се превърна в притегателен център за стотици рокери и мото клубове от страната. 

Мъж пострада във Враца след експлозия на метанова уредба

67-годишен мъж е пострадал тежко след взрив на метанова уредба във Враца. От Областната дирекция на МВР съобщиха, че по време на зареждане с метан  на лек автомобил е възникнала експлозия в метановата уредба. Експлозията е причинила тежки травми на 67-годишния водач на автомобила. 

Образувано е досъдебно производство по чл. 133 НК – за причиняване по непредпазливост на тежка или средна телесна повреда, за което предвиденото наказание е лишаване от свобода до една година или с пробация.

86-годишна от Козлодуй дала 8000 и злато на алоизмамници

Възрастна жена от град Козлодуй е станала жертва на телефонни измамници, действали по познатата схема пари за операция на пострадал близък. За случилото се съобщила самата потърпевша, която на 23 юни вечерта отишла в Районното управление в Козлодуй и разказала, че е станала жертва на телефонна измама. 

Подготвя се изграждане на център за енергетика и високи технологии във Враца

Министерството на образованието и науката подкрепя мащабен проект за създаване на Център за енергийно развитие и нови науки (ЦЕРНН) във Враца. Предвижда се да бъдат изградени технологична гимназия, университетски корпус, център за развойна дейност и кампус с общежития. Днес проектът е официално представен в Народното събрание от кмета на Враца Калин Каменов, а министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков е декларирал институционална подкрепа за изпълнението му. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Напредва изграждането на парка в ж.к. “Младост” във Враца

До началото на учебната година в квартал „Младост” във Враца ще има модерен парк с първата в страната покрита детска площадка.  Кметът на община Враца Калин Каменов инспектира строителството и се запозна с предстоящите дейности по обекта.

Служебният кабинет осигурява средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигурява необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решение е във връзка с писмо от Община Враца до министър-председателя Димитър Главчев за финансова подкрепа. Това информират от пресцентъра на Служебния кабинет.

Ще бъдат обновени неремонтирани от десетилетия улици във Враца

В следващите месеци във Враца ще стартира цялостното обновяване на ключови пътни участъци, които са в критично състояние и не са ремонтирани повече от 10 години. Кметът на община Враца Калин Каменов е подписал споразумение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, с което се осигуряват над 7 200 000 лева за реализиране на мащабните строителни дейности в града, съобщиха от Общината. 

С обновени и енергийно ефективни сгради са още две детски градини във Враца

Завърши ремонтът и внедряването на мерки за енергийна ефективност в сградите на детските градини “Радост” и “Слънце” във Враца, съобщиха от местната общинска администрация. Дейностите в базите на детските заведения включват изолация на сградите, подмяна на дограмата, ремонт на покривите и нови отоплителни инсталации. 

Премиерът Димитър Главчев поздрави участниците в Националния поход „По стъпките на Ботевата чета“

Премиерът Димитър Главчев поздрави участниците в 76-ия Национален поход „По стъпките на Ботевата чета“ и като знак на подкрепа повървя заедно с тях. Тази година в една от най-мащабните прояви през Ботевите дни, по стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до връх Околчица се включват над 1600 души, като традиционно най-многобройни са учениците. Походът е най-старата и масова родолюбива туристическа проява. 

Страници