Враца

„Америка за България", РИМ – Враца и Община Враца обявиха победителите в конкурса „Тракийски съкровища"

Фондация „Америка за България“ награди три проекта в конкурса за създаване на съвременно художествено-пространствено оформление на залата с постоянната експозиция „Тракийски съкровища“ в Регионален исторически музей (РИМ) – Враца. Конкурсът се осъществи в партньорство с Община Враца  и РИМ – Враца. Основната цел на конкурса е преобразяването на зала „Тракийски съкровища" в модерна и интерактивна експозиция в съответствие с водещите световни музейни стандарти, която да предложи незабравимо преживяване на посетители от различни възрасти, националности и нива на познаниe.  

Кметът на Враца e провел работна среща с изпълнителния директор на Регионален център ЮНЕСКО

Нематериалното културно наследство, Националният фолклорен фестивал „Леденика“ и идентични прояви, кулинарните изложения в населените места на Враца бяха част от темите, които кметът на община Враца Калин Каменов е обсъдил с изпълнителния директор на Регионален център ЮНЕСКО д-р Ирена Тодорова.

Симфониета-Видин с концерт "Музика от любими български филми" в Козлодуй

На 20 септември се Симфониета-Видин се отправя към Козлодуй с маестро Максим Ешкенази и специалните гости Михаела Маринова и Рафи!

"Музика от любими български филми" е една изключително обичана програма, с която симфониетата имаше щастието да зарадва публиката в Ловеч, Лом и Видин!

Очаква ви музика от филмите:
◾ "Мисия Лондон"
◾ "Оркестър без име"
◾ "Войната на таралежите"
◾ "Васко да Гама от село Рупча"
◾ "Козият рог"
◾ "Любимец 13"
◾ "С деца на море" и още

Служител от ОДМВР – Враца е носител на приза „Полицай на годината 2020 г.“

Младши инспектор Момчил Тошков от „Охранителна полиция“ към Районно управление-АЕЦ Козлодуй е индивидуалният носител на приза „Полицай на годината 2020г.“ Той е отличен за проявен кураж, самоотверженост и доблестна постъпка. На 1 декември 2020г., по време на служебна командировка  в гр.Белене, още докато се настанява в хотела си, получава сигнал, че жена има намерение да сложи край на живота си, скачайки във водите на река Дунав.

МС отпусна близо 9 млн. лв. допълнителни средства за общините от област Враца

На 9 декември с постановление на Министерски съвет бяха одобрени допълнителни трансфери за целеви разходи за общините в България. Близо 9 млн. лева допълнителни средства са за общините в област Враца - Бяла Слатина, Враца, Мездра, Мизия, Козлодуй, Криводол и Оряхово. Средствата са за инфраструктурни проекти, които ще бъдат реализирани с правителствената помощ.

Община Враца продължава да подкрепя родните производители

В навечерието на Коледно-новогодишните празници ще се проведе поредното издание на Фермерския пазар във Враца.
Изложението, подкрепящо българските производители, ще се състои на 19 декември /събота/, от 09:30 до 18:30 часа, пред сградата на местната администрация.
Заявки за участие могат да бъдат подавани на тел.: 0876 93 91 81 / 0876 96 53 31 и на адрес: prvratsa@gmail.com.

 

Доброволци от църковната общност в с. Бутан с кампания в помощ на възрастни хора

Доброволци от църковната общност към храма "Свето Възнесение" в козлодуйското село Бутан започнаха кампания за подпомагане възрастни хора в тежка социална ситуация или в изолация заради противоепидемичните мерки, съобщи Галин Христов, който е координатор на кампанията в селото.

Община Враца осигури технически средства за учащи деца и младежи от социални услуги в града

Община Враца осигури 20 броя преносими компютри, 4 броя принтери и 4 броя рутери, предназначени за учащи деца и младежи от социални услуги в града по проект по Целева програма за подпомагане на образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирани от държавата дейности от резидентен тип и Дом за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас „Асен Златаров”. Проектът е финансиран от Фонд „Социална закрила” и е на стойност 15 312,00 лв.

„Осинови врачанско семейство“

Институции и граждански организации се включиха в благотворителна кампания „Осинови врачанско семейство“, която се организира за 18-а поредна година в града. Зам.-кметицата на община Враца Петя Долапчиева поздрави организаторите и приветства всички присъстващи за добрата кауза.

Игрището в училище „Васил Кънчов“ – напълно обновено и с нова настилка

Близо 50 000 лв. са инвестирани в цялостния ремонт на футболното игрище в двора на СУ „Васил Кънчов“. Средствата за обновяването на игрището са осигурени от бюджета на Община Враца. Подменени са изцяло изкуствената настилка, обезопасителните огради, както и футболните врати.
Спортното съоръжение бе символично открито от възпитаниците на учебното заведение, които проведоха приятелски мач. На събитието присъстваха заместник-кметовете Мария Попова и инж. Цветан Стойчков.

Страници