Враца

Блъснаха жена на пешеходна пътека във Враца

На 19.09.2023г., на пешеходна пътека в гр.Враца, лек автомобил управляван от 31-годишен водач блъснал 65-годишна пешеходка. Жената е транспортирана в болница. Пробите за алкохол и наркотични вещества на водача са отрицателни. Образувано  е досъдебно производство.

Поредната тежка катастрофа отне живота на 64- годишна жена

На 18.09.2023г., около 09:45ч. на пътя между селата Кален и Горна Кремена,  лек автомобил „Гранд Чероки“ управляван от 67-годишен водач от гр.Пловдив катастрофирал извън пътното платно. Загинала  е 64-годишна жена, пътничка  в автомобила. Пробите за алкохол и наркотични вещества на водача са отрицателни. Образувано  е досъдебно производство.

Осигурени са още 1,5 млн. лв. за пътя Чирен-Девене

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е одобрило искането на кмета на община Враца Калин Каменов за отпускане на средства в размер на 1 500 000 лв., с които да продължи ремонтът на пътя Чирен-Девене, съобщиха от общинската администрация. Преди година държавата осигури 50% от необходимата сума за обновяването на пътния участък.
Към момента с нова асфалтова настилка са близо 3 км от пътя, като с осигурените средства от регионалното министерство ще се продължи работата по останалата част, уточняват от Община Враца. 

Откриха обновени зали в Младежки дом - Враца

На официална церемония в Младежкия дом кметът Калин Каменов, директорът на културната институция - Георги Врабчев и директорът на историческия музей Георги Ганецовски откриха две напълно обновени зали. Кметът Калин Каменов заяви, че в рамките на изпълнявания проект Бяла и Синя зала в Младежкия дом са с подменена дограма, инсталации и специално осветление, подходящо за експонация на картини и тематични изложби.

Предстои публичното обсъждане на проектобюджета на Община Враца за 2023 година

Oбщина Враца кани на публично обсъждане на Проектобюджета на Община Враца за 2023 година с уточнение основни показатели на проекта на бюджет. Обсъждането ще се проведе на 08.09.2023 година /петък/ от 16.00 часа в Концертната зала на Община Враца. Материалите за обсъждането са публикувани на Официалния сайт на Община Враца в категория „Бюджет”.

24-годишен от Козлодуй даде 8000 лева на измамници

На измама, извършена онлайн, е станал жертва 24-годишен младеж от град Козлодуй. През вчерашния ден (23 август) самият той съобщил в Районното управление в града, че е станал жертва на интернет измама, от непознат за него телефонен номер от Кралство Дания. 24-годишният е склонен от лица, представили се за служители на „ Интерпол“, да направи транзакции от негова сметка в Кралство Дания за закупуване на биткоини. Потърпевшият е превел около 30000 крони, които се равняват на около 8000 лв.

Във Враца продължава приемът на заявления за подмяна на отоплителни уреди

С цел удобство на гражданите в сградата на Община Враца функционира специално обособена приемна, където гражданите могат да подават своите заявления за подмяна на отоплителните уреди. Офисът на проект „Зелена Враца - мисията е възможна“ се намира на първи етаж в общинска администрация - стая №7. 
В приемната освен заявления, гражданите могат да получат необходимите разяснения на условия за кандидатстване, както и предстоящите дейности по проекта. 

Кръгла маса за младежките политики се проведе във Враца 

Сдружение Активно общество проведе втората кръгла маса на тема „Състояние на младежките политики в областите Видин и Враца: възможности за трансфер на успешни европейски практики“. Събитието се проведе в библиотеката на Младежки център-Враца и на него присъстваха представители на организации, трудовият медиатор при Община Враца, представители на медиите и младежи.

Във Враца приемат заявления за подмяна на отоплителни уреди

До края на месец септември 2023 г. жителите на Враца, които използват за отопление уреди на дърва и въглища, могат да кандидатстват за безплатната им подмяна с екологични отоплителни устройства. Проектът „Зелена Враца – мисията е възможна!“ предвижда поетапна подмяна на отоплителни уреди на твърдо гориво на близо 4000 домакинства в общината.

Наблюдение на белоглави и черни лешояди в Природен парк организират в парк „Врачански Балкан“

На 2 септември Фондация „ЕкоОбщност“ и Северозападно държавно предприятие отправят покана към природолюбители и изкушпените от орнитологията да вземат участие в разходка и организирано наблюдение на белоглави и черни лешояди в ПП „Врачански Балкан“. Ще бъде преминат маршрут в района на с. Долно Озирово, като общата дължина на прехода е до 8 км при малък наклон на терена. По време на разходката ще могат да бъдат наблюдавани белоглави и черни лешояди, както и други интересни видове птици, обитаващи района.

Страници