Монтана

Кметовете на Монтана и Медковец си стиснаха ръцете за общ проект

Общините  Медковец и Монтана ще получат безвъзмездно финансиране от близо 60 хиляди лева по програмата за развитие на селските райони за създаване на местна инициативна група. Подготвителните дейности за това са планирани до средата на септември.  Партньори в проекта са двете общини, читалищата в село Смоляновци и в село Пишурка и земеделски производители от Медковец и Монтана.  

Монтана открива сезона с изложение на производители

Двудневно изложение на местни производители и занаятчии ще се проведе в Младежкия дом в Монтана на 23 и 34 март от 10 часа. Организатор е министерство на земеделието, със съдействието на община Монтана, съобщи кметът Златко Живков.  Повечето от производителите са от територията на местни инициативни групи, финансирани по Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020.  Това е първото изложение за  тази година, което цели популяризиране на малките фирми и занаятчийски стоки извън района, в който се развиват.

Приключиха ремонтните дейности в ломския квартал "Зорница"

Футболни топки и спортни пособия подари на децата от ЖК „Зорница“ кметът д-р Георги Гаврилов по време на откриването на обновения квартал. По проект на Община Лом и МИГ-Лом в „Зорница“ бяха изградени детска площадка и футболно игрище, монтирани са пейки и съдове за смет, а междублоковото пространство и подходите към него са асфалтирани.

Младежки дом - Монтана организира турнир по тенис на маса за ученици

Всички желаещи от 5 до 12 клас могат да се включат в спортната надпревара. Състезанието ще се проведе на 26 март /неделя/ във фоайето на институцията. Записването става на място от  9.00 часа. Участниците ще бъдат разпределени в две възрастови групи. Първата ще обхваща учениците от пети до осми клас, а във втората попадат учениците от девети до дванадесети клас. Групите ще бъдат смесени, т.е. няма да има разделения на момичета и момчета. В своята възрастова категория състезателите ще бъдат разделени на три предварителни групи.

Общински младежки дом - Монтана с два концерта през март

Клуб по спортни танци “ Астра” при Общински младежки дом ще зарадва публиката в Монтана с два концерта. На 21 март в голямата зала на институцията от 18.00 часа танцьори от 4 до 19-годишна възраст ще ни покажат красотата на танцовото изкуство. Те ще представят латино танци като самба, пасо добле, ча-ча-ча, джайв, разнообразие от джаз танци, весел кан кан и диско танци.

Осем мъже нахлуха с брадви и дървени колове в ресторант в центъра на гр. Монтана

На 11.02.2023 г. около 02,30 ч. на тел. 112 е получен сигнал за неизвестни мъже, които влезли с брадви и дървени колове в ресторант в центъра на гр. Монтана. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ Монтана установили извършителите – 8 криминално проявени мъже, на възраст от 20 г. до 34 г., от кв. „Кошарник" в гр. Монтана. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 325, ал. 1 от НК.

 

Община Монтана стартира строителната си програма за годината

Седмица след приемането на  прогнозния бюджет започнаха текущите ремонти на улиците в осем от селата на община Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Това са Студено буче, Войници, Вирове, Безденица, Габровница, Благово, Николово и Долно Белотинци. Вече се работи и по изкърпването на междуселските пътища от ІV клас.

Кметът на Монтана с призив на националния празник: „Да бъдем достойни с дела, а не с приказки за България!"

С хронологията на Руско-турската война от 1877 година, ключовите битки, преломните моменти, българското опълчение и победата на интернационалната армия, довела до подписването на Сан Стефанския мирен договор, започна обръщението по повод Националния празник на България  кметът на Община Монтана Златко Живков. Пред събралите се граждани на площад Жеравица той акцентира върху факта, че с мирното споразумение е дадена една трета по-голяма територия на страната ни, отколкото тази, в която живеем сега.

Симфониета Видин с празничен концерт в Монтана на 3 март

Поп звездата Орлин Павлов и примата на Националния музикален театър в София Еделина Кънева ще участват в концерта на Симфониета Видин, с който Община Монтана ще отбележи Националния празник на Република България. От Община Монтана съобщиха, че с тях ще свирят и младите цигулари Антон и Атанас Георгиеви – лауреати на наши и международни конкурси. Под диригентството на Георги Патриков ще прозвучат популярни творби на Панчо Владигеров, Андрю Лойд Уебър, Ленард Бърнстейн, Енио Мориконе, Фредерик Шопен, Дмитрий Шостакович и др. Концертът ще започне в 11:00 ч.

Страници