Автомобилни състезания ще се проведат под патронажа на областния управител Любен Иванов

Сподели: 

През месец юли на летището край с. Иново ще се проведе раликрос „Видин“, II-ри кръг от националния шампионат. Спортното събитие ще бъде под патронажа на областния управител Любен Иванов. Това съобщиха от пресцентъра на областната управа.
Областният управител е поел ангажимент да подкрепи развитието на автомобилния спорт във Видин, след среща с председателя на АСК „Жико – моторспорт“ Иван Иванов. В рамките на приемния  ден на областния управител, председателят на АСК е представил пред Любен Иванов спортния календар на клуба. От областната администрация обявиха, че с подкрепата на Любен Иванов на 1 май, отново на летището край село Иново, ще се проведе авто шоу - тайм атак, дрифт такси и рали такси. С тези прояви ще бъде открит сезонът за автомобилния спорт. Спортното събитие ще е под надслов „Да спрем войната по пътищата“.
На 20 август ще е стартът на рали спринт „Грамада – Божурица“, с домакин Община Грамада.
Автомобилният сезон ше бъде закрит на 26 октомври, празника на Видин, с последния кръг на националния шампионат по раликрос.
„Срещнах разбиране и пълна подкрепа от страна на областния управител. Това е една наистина добра новина за всички любители на автомобилния спорт. Спорт, в който Видин има своите десетилетни традиции. След като миналата година община Видин оттегли подкрепата си и състезанията бяха отменени няколко дни преди старта, сега мога да кажа - раликрос „Видин“ се завръща в националния календар на българския автомобилен спорт“, е заявил след срещата с областния управител председателят на АСК „Жико – моторспорт“ Иван Иванов.