Анжело Добричов, кмет на община Чупрене: За пореден път Правителството ни отпуска допълнителни финансови средства в размер на 1 млн. лв.

Сподели: 

Измина една динамична и сложна първа година от мандата, за пореден път Правителството ни отпуска допълнителни финансови средства в размер на 1 милион лева, за което, разбира се, сме много доволни. Изключително тежка финансова дисциплина сме наложили в Община Чупрене. От финансова гледна точка харчим само  за най-необходимото – това, без което не можем да работим.
И всяка финансова помощ е добре дошла в Общината. Целевите средства от 1 милион лева ще бъдат използвани за ремонт и реконструкция на уличната мрежа в двете най-големи села в общината - Чупрене и Горни Лом. Ремонти, за които населението отдавна настоява, но поради липса на средства се отлага в годините. 2020 бе тежка година, с много перипетии. Като кмет и Община се изправяме пред най-голямото предизвикателство – да опазим живота на хората, да съхраним работните места и общината да функционира нормално. Затова и тази финансова помощ, която получаваме в  условията на пандемията от Ковид-19, е благодарение на добрата и конструктивна работа на част от общинските съветници и на администрацията на Общината с народните представители и с Правителството.
Общината днес получава значителна подкрепа от страна на правителството, за да се реализират добрите и полезни идеи за местните общности, независимо от това кметът от коя политическа сила е, и това не е предизборно действие. Политиката на правителството на Бойко Борисов е насочена към всички български общини, към всяко населено място и всеки гражданин. Така се подкрепя развитието и промяната на нашите села и градове, и превръщането им в по-добро място за живеене. Защото за да има успешно развитие на една община, на един регион, трябва да има разбирателство, взаимна подкрепа и диалогичност между всички власти.