Безплатен концерт за деца на Симфониета Видин в Крайдунавския парк

Сподели: 

На 20 август (четвъртък) от 18:00 ч. Община Видин и Симфониета Видин канят всички малчугани на безплатния концерт „Трите патета“ в Крайдунавския парк при Лисичките.
Музикалната приказка „Трите патета“ е по музика на Петър Ступел и текст на Стефан Цанев. В програмата са включени и популярните детски песнички „Мила моя мамо“, „Тръгнал кос“, „Болното коте“, „Две калинки“, „Зайченцето бяло“. По време на събитието ще се проведе викторина, а отличилите се ще получат лакомства. Екипът на Симфониетата се е погрижил да изненада децата с атрактивна програма и много изненади.
Тази година Симфониета Видин продължава активно да работи, въпреки ситуацията около пандемията и да радва своите почитатели с концерти на открити пространства. Напомняме, че „Трите патета“ е вторият детски концерт в рамките на летния сезон, който видинските малчугани имат възможност да чуят. През юли музикантите изненадаха най-малките с „Магарешки работи“ – произведение отново на Петър Ступел, в двора на детска градина „Желязко Попниколов“. Събитието беше посетено от многобройна публика.