Безплатно байк училище във Враца

Сподели: 

Двудневно безплатно байк училище за планинско колоездене „По пътеките на Ботев“ ще се проведе на 15 и 16 август във Враца. Атрактивната инициатива се организира от колоездачен клуб „Враца Велообщество“, с подкрепата на Общината и Обществен дарителски фонд за Враца. Спортното предизвикателство е насочено за деца от града и региона на възраст от 12 г. до 18 г., като в него ще се включи и лицензиран треньор от Националнат а спортна академия.
Стартът на байк училището ще бъде даден от паметника „Лъвчето“ в 10.00 ч., а трасето от 19 км ще премине около язовир „Дъбника“ и продължава през село Костелево, Телевизионната кула, Ботев път – местността „Речка“ и врачанските лозя.
Изискванията към младите байкъри е да са с изправен планински велосипед (с хидравлични спирачки), резервна гума и защитна каска.
Основната цел на инициативата е да се популяризира районът на Ботевия път и да се привлекат туристи, любители на планинското колоездене. Последното събитие за месеца на клуб „Велообщество“ е състезание по планинско колоездене, което ще се проведе на 30 август.