Библиобус ще помага на видинската библиотека да достига по-лесно до читателите

Сподели: 

Новата придобивка на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ – библиобус, бе представена за пръв път днес пред гражданите на Видин. Още с разполагането на площад „Бдинци“ на оборудвания като библиотека електрически минибус, той привлече вниманието най-вече на децата. Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова също използва възможността, за да разгледа атрактивното превозно средство.
„Това е една отдавнашна наша мечта – да имаме своя мобилна библиотека, с която да достигаме до все повече публики и да популяризираме книги, автори, събития, инициативи. Надяваме се да стигнем и до всички детски градини и училища в нашия град и да зарадваме нашите малки читатели“, каза директорът на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ Десислава Иванова.
Заместник-кметът Борислава Борисова поздрави ръководството и библиотечните служители за креативната и иновативна работа. „Радвам се, че точно днес – на 15 септември, началото на новата учебна година, Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ подари на нашите деца и на всички видински граждани този библиобус, който ще е още една възможност повече хора да се докоснат до книгите“, сподели Борисова.
Мобилната библиотека е закупена в рамките на проекта „Книжни пътеки и мобилни библиотеки от Северозападна България до Скандинавия“, реализиран по програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ на Министерството на културата и финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Десислава Иванова благодари на екипа на библиотеката за положените усилия, както и на Община Видин за подкрепата при кандидатстването и изпълнението на този проект.