Бивш командос стана кмет на монтанското село Горно Церовене 

Сподели: 

„Добре дошъл в къщата на победителите“. С тези думи кметът на Монтана Златко Живков приветства новоизбрания кмет на село Горно Церовене Ангел Ангелов. След обявяването на изборния резултат Живков и Ангелов се срещнаха с журналисти.

„Това е категорична победа за нашата коалиция „ГЕРБ (СДС,БНД,ВМРО-БНД и ЗНС)“, заяви кметът Живков. „В частичния избор се явиха двама кандидати. Ангелов е избран с вота на 209 души от общо 297 гласоподаватели, упражнили правото си на глас“, отбеляза кметът на община Монтана.

Новият кмет на Горно Церовене е на 47 години. Родом е от Монтана. Има средно специално образование като строителен техник и висше образование по мениджмънт и публична администрация. Работил е в системата на отбраната. Бил е взводен командир на отряд в Пловдив и в София. Последните две години е служител в Община Георги Дамяново, където е експерт по контрол на строителството и благоустройството. От три години живее постоянно в Горно Церовене. Дядо му, на когото е кръстен, също е бил кмет на селото.

„Считам, че мога да бъда полезен на хората от Горно Церовене“, заяви Ангелов. „Основният проблем за нас е нарушеното водоснабдяване. Причината са честите аварии на довеждащия водопровод, изграден в края на 60-те години. От тогава не е правена основна рехабилитация. Това е голям проект, за който разчитам на подкрепа от Община Монтана“, подчерта Ангелов.

От своя страна кметът на Монтана Златко Живков съобщи, че предстоят ремонти на основните обществени сгради в село Горно Церовене – кметството, читалището и черквата.