Благотворителен базар в МОЛ – Видин помага на болно дете

Сподели: 

Коледен благотворителен базар организират на 20 декември (вторник) доброволци и екипът на Сдружение „Активно общество“ в подкрепа на каузата „Да помогнем на Даниел“. Базарът ще бъде подреден на първия етаж в МОЛ – Видин и ще работи от 10:00 ч. до 20:00 ч. Оттам ще можете да си закупите ръчно изработени картички, свещници и украса.
Посещавайки базара, освен че имате възможност да се сдобиете с чудесен, единствен по рода си подарък, с който да зарадвате обичните ви хора, ще помогнете, за да бъде малко по-весел празникът на едно болно дете. Всички средства, събрани от продадените артикули, ще бъдат предоставени в подкрепа на лечението на малкия Даниел от Хасково.
Дани е едно жизнено, енергично и щастливо дете, което е само на 5 години. Преди около 2 месеца той започва да се оплаква от болки в лявото краче и родителите забелязват, че започва и леко накуцване. Следва преглед при ортопед, назначен е рентген, който показва периостална реакция. Веднага е направен ЯМР на крачето, разчетът от който е с диагноза остеосарком. Родителите са изпратени да се направи отворена биопсия на локализираното място, за да може да се постави точната диагноза на детето. Следват 10 дни на мъчително чакане и, за нещастие, патолого-хистологичният резултат показва съвсем различна диагноза – сарком на Юинг .
Предвид тежката диагноза, семейството се обръща към турската клиника „Аджибадем“ и по точно към проф. Йозгер (онкоортопед), който дава надежда за успешно лечение на Дани, в екип с проф. Фунда.
В момента Даниел и майка му са в Турция, където детето е подложено на химеотерапия.