Благотворителен концерт за Ками

Община Видин подкрепи благородната кауза
Сподели: 

Служители от местната администрация събраха средства в помощ на деветокласничката от СУ „Цар Симеон Велики“ Камелия Цолова. Идеята подкрепи и временно изпълняващият длъжността кмет на община Видин инж. Цветан Асенов. Момичето страда от тежко ставно заболяване и му предстои операция в австрийска клиника, за която са нужни 11 000 евро.
По инициатива на ученици от девети клас на най-старата видинска гимназия, в Спортната зала в града, за Ками на 8 ноември бе организиран благотворителен концерт със съдействието на Община Видин, Българския червен кръст и СК „Бъдин“ – самбо и джудо. В него участие взеха ученици от ГПЧЕ  „Йордан Радичков“, ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", СУ "Св. св. Кирил и Методий“, Фолклорна студиа „Северняци" и Клуб по спортни танци „Елит-Тим.“
Припомняме, че през месец септември тази година, кметът на община Видин за мандат 2015-2019 г. Огнян Ценков направи лично дарение за лечението на момичето, което връчи на неговата майка Мариела. Това бе и последната парична помощ, която той дари през изминалия мандат.
Всеки месец през четирите години от управлението си Огнян Ценков остана верен на личната си инициатива да подкрепя видински деца и младежи, училища, детски градини, спортни клубове и други институции в подкрепа на различни каузи. Има случаи, когато в месеца е правил повече от едно дарение, отделяйки средства от трудовото си възнаграждение.
Публикуваме банковата сметка, по която се събират средства за Ками от Видин:
Камелия Калинова Цолова
IBAN: BG54 UNCR 7000 1523 6126 30
BIC: UNCRBGSF
DMS KAMI на кратък номер 17 777

Общинска пресслужба