Благотворителен концерт „Коледни звезди за Моника“

Ръководството на община Видин подкрепи хуманната кауза
Сподели: 

Заместник-кметовете на община Видин Борислава Борисова и Светослав Скорчев присъстваха на благотворителен концерт под наслов „Коледни звезди за Моника“, който се състоя в спортна зала „Фестивална“ вчера (16 декември). Той се организира със съдействието на Община Видин и Основно училище „Любен Каравелов“. Целта е да се събере необходимата сума от 22 000 евро за лечението на 32-годишната Моника Димитрова, която се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек. За да подпомогнат каузата, кметът д-р Цветан Ценков и неговият ръководен екип дариха лични средства.

Моника е на хемодиализа от месец октомври 2017 година, след прекарани усложнения по време на бременност. Тя има осемгодишна дъщеря, която е второкласничка в ОУ „Любен Каравелов“. Затова оттам взимат присърце проблема и помагат на семейството.

Благотворителната инициатива бе открита от директора на училището Любка Найденова и благословена от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил. В програмата участваха Градският духов оркестър, който изпълни коледни мелодии, учители и възпитаници на училището, литературният клуб „Иван Деспотов“, КСТ „Елит-Тим“, фолклорен ансамбъл от НЧ „Цвят 1870“, групи за народни танци от НЧ „Светъл ден“ и др.

Във фоайето на спортната зала бе организиран и благотворителен базар в подкрепа на Моника.

Още преди месец видинският кмет призова гражданите да се обърнат с лице към болката на семейството и протегнат ръка за помощ. До този момент събраните средства са над 20 000 лева от близки, приятели и от дарителски кутии.

 

 

 

 

 

 

 

 

Дарителска сметка:

РАЙФАЙЗЕНБАНК

IBAN: BG19RZBB91551011262560
BIC:RZBBBGSF