Благотворителен търг на картини в помощ на МБАЛ „Света Петка“ – Видин

Сподели: 
"Баба Вида II", автор Красимир Кръстев
"Българка", автор Цецка Александрова

Благотворителен търг на картини във „Фейсбук“ събира средства в помощ на видинската болница. Инициативата е на „Art House Gallery“, като в онлайн търга ще бъдат включени картини на художниците Цецка Александрова и Красимир Кръстев.
„Идеята за благотворителната инициатива ми дойде от това, че видях в другите градове, че има такава практика за събиране на пари към дарителски сметки към болниците им. След това научих, че и нашата болница вече е публикувала такава сметка и реших да подпомогна даряването към нея. Чудех се как точно да го направя и предвид факта, че съм художник, реших, че е най-удачно от моя страна да организирам един благотворителен търг“, разказа за в. „НИЕ“ Цецка Александрова.
Тя поясни, че на „Фейсбук“ страницата на „Art House Gallery“ са публикувани повече от дузина картини – нейни авторски, както и на вече покойния, за съжаление, Красимир Кръстев, като това е по желание на неговата съпруга. „Заплащането на която и да е картина ще бъде директно към дарителската сметка на МБАЛ „Света Петка“. „Надявам се да съберем една прилична сума. Готова съм, ако се продадат качените картини, да кача още, дори да рисувам още“, сподели художничката.
Цецка Александрова подчерта, че под всяка от качените картини има коментар със стартова цена и който желае може да се включи в наддаването, отново чрез коментар под картината, която желае да закупи. Наддаването ще продължи до 10 април, като печели този, който предложи най-високата цена. Спечелилите търговете ще могат да получат картините след представяне на платежно по дарителската сметката на МБАЛ „Света Петка“ – Видин:
Дарителска сметка за борба с COVID-19
Титуляр : МБАЛ „Света Петка“ АД
Банка : ЦКБ АД
BIC : CECBBGSF
IBAN: BG06 CECB 9790 10F1 1035 04
Основание за превода : Дарение за борба с COVID-19