Борис Николов положи клетва за трети път като кмет на община Белоградчик

Областният управител на Видин откри тържествената сесия на ОбС
Сподели: 

На 11 ноември областният управител на Видин Албена Георгиева откри първото заседание на Общински съвет - Белоградчик. Георгиева ръководи и церемонията, на която положиха клетва 13-те новоизбрани общински съветници и избраният за трети мандат за кмет на община Белоградчик – Борис Николов.

Областният управител пожела на всички успешен мандат, здраве и сили в отговорния им труд и грижа за жителите на община Белоградчик. „Изборите отминаха и вече ни предстои работа. Време е да загърбите политическите пристрастия и да работите за развитието на Белоградчик“, каза областният управител.

Временно изпълняващия длъжността кмет на общината Антон Трифонов предаде на Борис Николов атрибутите на властта - кметската огърлица и символичния ключ.

Негово Високоблагоговейство свещеноиконом Рафаил - архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, се обърна към новоизбраните управници на общината с благопожелания за здраве, успехи, мъдрост и единение по важните въпроси за доброто на Белоградчик и общината.

Най-възрастният от общинските съветниците – Тодор Цеков, ръководи заседанието за избор на председател на Общинския съвет. Единствената номинация бе за Боян Минков Иванов, който след тайно гласуване бе избран за председател на Общинския съвет – Белоградчик.

Избраните 13 общински съветници, издигнати от партии и коалиции са, както следва:

Альоша Вътков, Ангел Георгиев, Боян Иванов, Людмил Алексиев и Валентин Драгомански от Местна коалиция „БСП за България (ДПС)“; Мирослав Ангелов, Мирослава Димитрова и Тодор Цеков от ПП ГЕРБ; Александър Алексиев, Ася Ганчова и Румен Цанков от „Национален фронт за спасение на България“; Ангел Боянов и Юлиан Миланов от „Воля“.