БСП – Видин инициира свикването на извънредна сесия на ОбС във връзка със закриването на поредното отделение в МБАЛ „Света Петка“ АД

Сподели: 

Днес, 13 януари групата общински съветници на БСП инициира свикването на извънредна сесия на Общински съвет - Видин чрез събирането на подписка според разпоредбите на Правилника за организация и дейност на Общински съвет – Видин и взаимодействие с общинската администрация. Инициираната подписка бе подкрепена от представители на всички групи в местния парламент. Единствената предложена точка е обсъждането на мерки за стабилизиране на видинската болница и приемането на общински фонд „Здраве“. Социалистите настояват в сесията да вземат участие представители на Министерството на здравеопазването, както и представители на ръководството на лечебното заведение.

Председателят на групата социалисти Димитър Велков припомни, че тази мярка е предприета след отправено писмено искане през изминалата седмица до председателя на Общинския съвет и липсата на каквато и да е позиция от негова страна. Това е втори опит на групата на БСП (след като през юли миналата година се свика отново извънредна сесия на видинския парламент) за разрешаване на проблема със здравеопазването в община Видин чрез създаване на общински фонд „Здраве“. Групата на „червените“ изказва своята сърдечна признателност на всички, показали своята загриженост и готовност за отстояване правото на видинските граждани на здраве и здравно обслужване. БСП – Видин намира за безотговорно нехайството на управляващите към най-важния въпрос за населението не само на общината, но и на цялата област , а именно този за живота и здравето.

Общинските съветници от БСП вярваме, че и онези, които не са произнесли своята последна дума, имат такава и подкрепят справедливото становище за оказване на необходимата подкрепа на медицинския персонал и на всички видинчани.

БСП – Видин