БСП – Видин: Ще бъдем конструктивна опозиция

Сподели: 

В края на заседанието на Общински съвет – Видин, което се проведе днес, общинските съветници на БСП излязоха с декларация, прочетена от председателя на групата Димитър Велков:
„На днешното заседание на Общинския съвет се оформи управляващото мнозинство – коалицията ГЕРБ и СДС. Това няма как да даде съществени шансове за промяна в управлението, което познаваме от последните 4 години. Същите политически сили досега управляваха с кмета Огнян Ценков, а от днес ще управляват с кмета Цветан Ценков.
Ние ще настояваме за ясно носене на политическа отговорност, защото когато няма смяна на политиката, за което гласуваха мнозинството видински граждани, трябва да има отговорност и тя не може да се размива с лозунги „Всички да се обединим”.
Групата на БСП ще бъде опозиция, не само защото това място ни бе отредено на последните избори, но и защото не може да има власт без коректив.
Ние ще бъдем конструктивна опозиция и ще даваме своите решения за развитие на града и общината и ще подкрепяме предложенията, които са в интерес на гражданите, защото проблемите на Видин и на хората нямат партиен цвят.“