Велина Каменова от дирекция „Социално подпомагане“ – гр. Кула бе отличена на годишните награди на АСП „Социален работник на годината 2023“

Сподели: 

Велина Каменова бе номинирана от колегите си в Агенцията за социално подпомагане и получи награда в категория „Началник отдел „Социална закрила“ в дирекция „Социално подпомагане“. Тя й бе връчена от Севим Али, заместник-председател на Комисията по труда, социалната и парламентарната комисия в Народното събрание.

Велина Каменова е утвърден авторитет сред своите колеги и партниращите на АСП институции. Независимо дали като ръководител или като социален работник на терен, разрешаването на всеки случай за нея е мисия от първостепенна важност. С неповторимо чувство за съпричастност тя успява да помогне на хората в труден момент. Напътства младите си колеги в овладяването на тънкостите на професията. Помага им да развият способността да не позволиш на несгодите да отнемат умението ти да си съпричастен към болката на другите.

Събитието се проведе на 19 март – Световния ден на социалната работа в гр. София. Като домакин на празника д-р Надя Танева, изпълнителен директор на АСП, откри церемонията с вълнуващо слово. Тя подчерта, че социалната работа е уникална и индивидуална - тя е изкуство. Г-жа Танева пожела на колегите си да са все така всеотдайни, да се чувстват щастливи и удовлетворени от постигнатите успехи, защото са избрали професия, отдадена на другите. Да мечтаят и да продължават да носят тази кауза в сърцата си, създавайки увереност и сигурност у всеки човек!.

Приветствие произнесе министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. Тя отбеляза, че издигането на авторитета на социалните работници е сред основните приоритети на социалното министерство.

Гости на празника бяха също така заместник-министърът на труда и социалната политика г-н Николай Найденов, депутати от парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика, г-жа Кристин Де Бройн, представител на УНИЦЕФ за България, главен комисар Атанас Илков, директор на главна дирекция „Национална полиция”, ръководители на множество агенции, представители на синдикатите и мн.др.