Велоалеи, ефективно управление на отпадъците и нови събития са част от предложенията на студентите към кмета на Враца

Сподели: 

За поредна година, в навечерието на коледно-новогодишните празници, кметът на община Враца Калин Каменов се срещна със студенти от града, продължаващи своето обучение в университети в страната и чужбина.
„Вече няколко години организираме „Посланиците на Враца“, защото за мен, вашето мнение и градивната ви критика са изключително важни. Няма как градът да се променя, ако не усещам подкрепата на моите съграждани и не се вслушвам в съветите им. Вярвам, че всеки от вас има определена визия за развитието на нашия общ дом – Враца. Именно тук е мястото, където може да дискутираме както постигнатото до момента, така и предстоящите проекти в различните сфери на обществения живот“ – каза кметът Калин Каменов в началото на срещата.
В рамките на дискусията младите хора се обединиха около мнението, че трябва да се провеждат повече информационни кампании и инициативи, чрез които да се обяснят ползите от ефективното изхвърляне на отпадъците и по-конкретно – рециклирането им. Кметът Каменов запозна присъстващите с планираните мерки на местната администрация в сферата на екологията и ефективното управление на отпадъците.
Част от студентите предложиха обособяването на нови паркови пространства и велоалеи, както и провеждането на състезания по колоездене и нови фестивали.
Общинска пресслужба