Видинската болница получи защитни костюми като дарение от фирма „Вида Сейфти“

Сподели: 

Дарение на защитни костюми е направила фирма „Вида Сейфти"=“ за нуждите на видинската болница, съобщи за вестник „НИЕ” Християн Христов, собственик на фирмата. Дарението е прието от Людмил Цветанов, икономически директор на МБАЛ „Света Петка”. „Защитните костюми са за хората, които работят на първа и втора линия в борбата срещу коварния коронавирус. Костюмите са за еднократна употреба, 60 броя”, каза Христов. Стойността на предпазното облекло възлиза на 540 лв.
Фирмата, направила дарението, предлага доказани продукти в сферата на предпазните екипировки, специализирана е и има дългогодишен опит в доставката на лични предпазни средства и специално работно облекло. В момента тя разполага с ограничено количество професионални предпазни средства. В достатъчно количество има ръкавици и други предпазни средства за еднократна употреба, както и предпазни маски, но само текстилни. „За съжаление, няма доставки. Производителите на маски са в Полша, Германия, Италия – в момента те не доставят в други страни. Единствено от Китай очаквам да доставят, много се надявам да дойдат. България не произвежда – да, вече има хиляди производители на текстилни маски, но няма производство на тези с клапите, които наистина защитават”, коментира собственикът на "Вида Сейфти".
„Болницата си закупи професионални маски – цялолицеви, с два филтъра, които са най-добрите. Само че взеха няколко бройки, нямаха възможност за повече. Местни бизнесмени обаче започнаха да купуват всякакви предпазни средства, които ще дарят на видинската болница”, разказа Християн Христов.