Видинската полиция е предотвратила три опита за телефонни измами от началото на декември

Криминалисти отново напомнят: при телефонно обаждане с искане на пари, сигнализирайте на 112 или в най-близкото поделение на МВР. Не давайте парични суми на непознати под какъвто и да било предлог
Сподели: 

Периодично, телефонните измамници се активизират. Макар и епизодични, опитите за телефонни измами продължават. От началото на месец декември видинските криминалисти са предотвратили три такива случая – в Белоградчик и в град Видин, съобщават от Областната дирекция на МВР.
Измамниците действат по познатите сценарии – „съдействие на полицията за залавяне не престъпници“ и „нужда от пари за медицинска помощ на близък“. Те обаче са находчиви, изобретателни и винаги могат да променят сюжета на измамата. Много ловко спекулират с доверчивостта на възрастните, с готовността им да помогнат на полицията и с безрезервната им привързаност към близки и роднини.
Затова служителите на реда отново напомнят – не правете плащания под какъвто и да било предлог, след поискани парични суми в телефонен разговор. Потърсете близките си, споделете с приятели, сигнализирайте на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР. Никога не давайте пари на непознати.
През последните две години на територията на региона няма реализирани телефонни измами, информират още от видинската полиция.