Видинската прокуратура предаде на съд двама мъже, склонявали 14-годишно момиче към проституция

Сподели: 

Районна прокуратура – Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.В. и Л.В. за извършено от тях престъпление по чл. 155, ал. 5, т. 2, вр. чл. 155, ал. 3, вр. чл. 155, ал. l, вр. чл. 20 от НК - склоняване и свождане към проституция на 14-годишно момиче, съобщиха от обвинението.
През февруари 2021 г. двамата обвиняеми се запознали с 14-годишна ученичка. Имали приятелски отношения, заедно посещавали заведения, купували й храна и напитки, давали й джобни пари. Не след дълго са й предложили да печели пари, като проституира. Момичето отказало. След този случай продължили да се виждат, както и да склоняват непълнолетната към предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане.
В периода от март 2021 г. до април. 2021 г. обвиняемите убеждавали, мотивирали и свождали ученичката да осъществява полови контакти с различни мъже срещу предварително уговорено от тях заплащане. Съдействали чрез намиране на клиенти, публикували обява в интернет сайт, водели я и я прибирали от различни адреси, осигурявали превоз. Често вземали момичето от училище, поради което то имало много неизвинени отсъствия.
Пострадалата не споделила с никой от близките си с какво се занимава. Била принуждавана да предоставя сексуални услуги чрез заплахи от страна на В.В. и Л.В.
Бащата на 14-годишното момиче, който работел в Германия, разбрал за случващото се с дъщеря му. Върнал се в страната и подал сигнал в полицията.
В хода на разследването са събрани доказателства за виновността на обвиняемите и са извършени експертизи - аудиотехническа и комплексна психиатрично – психологична.
От Районна прокуратура – Видин твърдят, че престъпните деяния са извършвани от В.В. и Л.В. с користна цел – получаване на част от сумите, заплащани за извършените сексуални актове. Обвиняемите В.В. и Л.В. са осъждани.
По делото предстои насрочване на разпоредително заседание от съда.