Видинските общински съветници от ГЕРБ: Отказваме да участваме в незаконни заседания на Общинския съвет

Сподели: 

Общинските съветници от ГЕРБ няма да участват в насроченото за 4 декември т.г. заседание на Общински съвет – Видин, тъй като то е свикано и ще бъде ръководено от незаконно избрания за председател Светослав Славчев. Решението на съветници от ГЕРБ е взето, след като областният управител на Видин издаде заповед и върна за ново разглеждане избора на председател на ОбС-Видин, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ-Видин.

„Нашата група отказва да участва и взема решения в нелегитимни заседания на Общинския съвет. В заповедта на областния управител ясно се посочва, че изборът на Светослав Славчев е незаконосъобразен и извършен при съществени нарушения на материалноправните и административнопроизводствените правила. Очакваме да бъде спазен законът и изпълнени разпоредбите на ЗМСМА като в най-кратък срок бъде свикано ново заседание, на което да бъде избран легитимен председател на Общински съвет – Видин”, коментира председателят на групата съветници от ГЕРБ Валери Василев.

От ГЕРБ – Видин припомнят, че преди дни са подали сигнал до прокуратурата и областния управител относно незаконния избор на Светослав Славчев за председател на Общински съвет – Видин. В сигнала съветниците алармират за грубо нарушаване законите на страната при провелия се избор - с контролиран вот, заплахи и белязани бюлетини.