Видинските полицаи са задържали 17 мъже за незаконна сеч в региона

Сред арестуваните има и чужденец – гражданин на Румъния
Сподели: 

Видински полицаи са задържали 17 мъже на възраст от 18 до 60 години в рамките на акция срещу незаконната сеч в региона, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. От там подчертаха, че това е следствие от продължителна оперативна работа по разкриване и документиране на престъпления, извършвани в горския фонд. В акцията са участвали разследващи полицаи, служители на РУ-Видин и ОДМВР-Видин, на жандармерията и Изпълнителна агенция по горите.  
С полицейска мярка за срок до 24 часа в ареста са приведени десет жители на с. Арчар, четирима от с. Септемврийци, жител на с. Доктор Йосифово, жител на гр. Лом и румънски гражданин.  
От пресцентъра на ОДМВР – Видин съобщиха, че полицейските действия били предприети на 28 април в землището на с. Мали Дреновец. Там, на черен път криминалисти установили три товарни автомобила с дърва без документи, доказващи законния им произход. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието, по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.235, ал.1 от Наказателния кодекс.
В условията на неотложност разследващите предприели претърсвания на частни адреси и автомобили, ползвани от лицата, за които са събрани данни за съпричастност към незаконна сеч. Иззети били превозни билети, документи, парични суми, мобилни телефони, принтери и други вещи и предмети, имащи отношение към разследването. Продължава работата по доказване и документиране на престъпната дейност на задържаните.