Видинският депутат Иво Атанасов напусна ИТН

Сподели: 

Група народни представители, сред които избраният от Видин Иво Атанасов, заедно с министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев, обявиха, че напускат Политическа партия „Има такъв народ“, а с това – и парламентарната група на партията. Това стана на пресконференция вчера (13 юни), по време на която те представиха мотивите си.
Иво Атанасов, който е един от учредителите на формацията на Слави Трифонов, обясни решението си с разочарование от случващото се в партията и начина, по който тя се ръководи и се вземат решенията. „Решението ми за напускане, за прекратяване на членството в партията не е плод на някаква емоция. Аз това нещо го бях решил веднага след Нова година – бях решил да напусна парламентарната група. Цялата структура във Видин, от който район съм избран, моите близки и познати знаят. Но казах: „Ще остане в парламента, за да мога да изпълня това, което сме обещали на гражданите“. Иначе излиза като едно предателство, бягство от отговорност“, каза на пресконференцията Иво Атанасов.
Като причина в крайна сметка да реши да напусне партията, той изтъкна спускането на назначения от малък кръг от хора в партийното ръководство, както и неизпълнение на целите, поставени още при учредяването на формацията, които дори не са били поставени на масата при преговорите за създаване на коалицията.