Видинският кмет ще съдейства за набиране на средства за благородна кауза

Сподели: 

С молба за помощ към кмета на община Видин д-р Цветан Ценков се обърнаха тридесет и една годишната Моника Димитрова и нейният баща Николай Василев. На младата жена й предстои трансплантация на бъбрек. Моника е с кръвна група АВ+, различна от тази на Николай, който ще бъде неин донор. У нас трансплантации в подобни случаи не се правят, за това интервенцията ще бъде извършена в клиника в Инстанбул, но семейството не разполага с необходимата сума за лечението – 22 000 евро. За по-малко от месец от близки, приятели и събрани средства от дарителски кутии има 20 000 лева.
Сега младата жена, която утре ще навърши 32 години, ходи три пъти седмично на хемодиализа в Монтана, защото е с много нисък хемоглобин и двата й бъбрека почти не работят. Тя е в листата на чакащите в България за трансплантация, а към момента в страната ни повече от хиляда пациенти се нуждаят от здрав бъбрек.
Моника е майка на осемгодишно момиче – второкласничка в ОУ „Любен Каравелов“ във Видин, като по инициатива на класния ръководител Колетка Павлова в спортна зала „Фестивална“, на 16 декември, от 18 часа ще се състои благотворителен концерт и базар за набиране на средства.
Кметът на община Видин д-р Цветан Ценков лично ще подпомогне каузата, към нея ще се присъединят и общински служители. Той призовава гражданите да се обърнат с лице към болката на семейството и протегнат ръка за помощ.
Инициативите в подкрепа на Моника продължават и в МОЛ – Видин, където ще се организира базар на 18 декември.
Общинска пресслужба

Дарителска сметка:
РАЙФАЙЗЕНБАНК
IBAN: BG19RZBB91551011262560
BIC:RZBBBGSF