Видинският панаир започва на 19 август

На 27 и 28 август в крепостта „Баба Вида“ ще се проведе поредното издание на традиционния Средновековен събор „Бъдинъ“
Сподели: 

Тази година видинският панаир ще се проведе по-рано от обичайното. Популярното събитие ще бъде открито на 19 август, съобщи заместник-кметът на община Видин Борислава Борисова. „Планираме провеждането на различни изложения, форуми, дискусия. Ще има изключително богата концертна програма. Ще бъде интересно и вярвам, че всеки ще намери нещо за своя вкус“, заяви Борисова. Тя допълни, че отново ще има съпътстваща програма, в която ще участват Ансамбълът за народни песни и танци „Дунав“, Градският духов оркестър, както и самодейни състави от региона. На този етап заместник-кметът не съобщи кои популярни изпълнители ще пеят на видинска сцена на вечерните концерти.
По традиция, в последната седмица на август ще се проведе Средновековният фестивал „Бъдинъ“. На 27 и 28 август в крепостта „Баба Вида“ ще бъдат представени възстановки на исторически събития. „През годините събитието се наложи с детска анимация, различни образователни игри за малките почитатели на историята, военни демонстрации и вечерно огнено шоу“, посочи Борислава Борисова, като уточни, че повече подробности за програма ще бъдат представени на по-късен етап.
Тя съобщи, че отново на 27 и 28 август град Видин за поредна година ще е домакин на традиционния велопоход „Дунав Ултра“, чийто маршрут преминава по поречието на Дунав.