Видинският театър представя: Комедийното шоу „Извънредно положение“

Сподели: 

Комедийното шоу „Извънредно положение“ ще представи на 16 юни от 19:00 часа пред видинската публика Общински драматичен театър „Вида“. Със спектакъла, който премиерно ще бъде представен на сцената в обновената зала на видинския театър, ще бъде официално открита и реновираната сграда на културната институция, а на събитието са поканени министърът на културата Боил Банов, както и представители на местната и на държавната власт. Билети за представлението могат да бъдат закупени от касата в МОЛ – Видин, цената на един пропуск е 8 лв.
Какво може да очаква публиката, за вестник „НИЕ“ разказа директорът на Общински драматичен театър „Вида“ Дейвид Славчев, който е и един от актьорите, участващи в комедийното шоу. „На 16 юни – вторник, каним всички граждани на Видин за официалното откриване на реновираната сграда на Драматичния театър, ще има много официални гости, а едновременно с това ще представим една шоу-комедия – това не е театрален спектакъл, а е шоу-спектакъл, посветен на коронавируса“, обясни Дейвид Славчев. Той допълни, че продължителността на шоуто е около час и половина, като на сцената ще бъдат представени комедийни ситуации, инспирирани от обикновения бит на българите, пречупени обаче през извънредното положение, наложено заради COVID-19.
Дейвид Славчев обясни, че се очаква след 15 юни да се разреши на 50% запълване на театралните зали. Но подчерта, че какъвто и да е броят на публиката, който ще бъде позволен, зрителите ще седят през място, така че да се гарантира тяхното здраве.
Четирима актьори участват в шоуто – така се спазват указанията на Министерство на културата да се представят спектакли, в които на сцената излизат по-малък брой актьори, обясни директорът на Общински драматичен театър „Вида“. Така освен самият Славчев, на 16 юни на сцената в реновираната театрална зала ще излезе добре познатият на видинската публика Николай Янев, както и двете нови попълнения в трупата – младите актьори Вероника Ханджиева и Иван Рангелов.
Вероника Ханджиева идва във Видин от силистренския театър. Младата актриса, която се превъплъщава в различни, но много смешни персонажи, сподели, че репетициите вървят добре. „За мен е ужасно интересно и вълнуващо – все пак още опознавам колегите, все още се сработваме, но смея да твърдя, че успяваме да се сработим“, разказа Ханджиева.
Иван Рангелов е познат на видинската публика, включително с моноспектакъла „Страсти Илиеви“, който представи във Видин през 2018 година. „Репетициите вървят много добре. Репетираме усърдно, за да можем да накараме след извънредната ситуация, която преживяхме, хората поне за малко да се отделят от това напрежение. И, може би, да погледнат малко по-ведро на ситуацията. И да ги накараме да се усмихнат“, сподели актьорът. И покани видинската публика да дойде на комедийното шоу и да се забавлява – смехът е гарантиран!
На този етап се планира освен на 16 юни, комедийното шоу „Извънредно положение“ да се играе и на 20 юни. В последствие спектакълът ще бъде представен и на откритата сцена на крепостта „Баба Вида“, но датите ще бъдат уточнени допълнително, обясни Дейвид Славчев.
Той разказа, че се очаква някогашният билетен център на театъра, който дълго време беше използван за други дейности, отново да стане място за продажба на билети, както и информационен център. Плановете са от есента да бъде възстановен спектакълът „Само за мъже“, който има още потенциал да бъде игран, обясни Славчев. Директорът на Общински драматичен театър „Вида“ разказа, че има идеи и за други представления, но бъдещите творчески планове много зависят от това как ще се развие ситуацията в България и при какви правила ще работят културните институти.
НИЕ