Видински ученик се класира на национален кръг на олимпиадата по математика

Сподели: 

Николай Евгениев от Видинската природо-математическа гимназия “Екзарх Антим I“ се класира за националния кръг на олимпиадата по математика. Ученичкът на г-жа Камелия Иванова е единствен представител от Северозападна България в една от най-трудните олимпиади, а в групата на единадесетокласниците от 20 допуснати математици е с шести резултат, с което МГ Видин влезе в семейството на елитните математически гимназии от София, Варна, Бургас и Пловдив. 
 

Николай е гордост за ППМГ “Екзарх Антим I“ и безспорен талант с постижения в различни области на познанието - класира се и за националния кръг на олимпиадата по български език и литература. Но най-голямото му призвание си остава математиката – с множество отличия от национални и международни състезания. За невероятния си успех бе поздравен от учителския колектив, ръководството на гимназията и лично от г-жа Ирена Водова, старши експерт по математика в РУО-Видин.

От Видинската математическа гимназия пожелават успех на Николай на националния кръг на олимпиадата по математика, който ще се проведе на 12-15 април 2024 г.

Снимка: ППМГ - Видин