Видински училища получиха нови тенис маси

Сподели: 

Учебни заведения от Видин получиха нови тенис маси. Средствата за закупуването им са отпуснати от Министерството на образованието и науката по националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“. Днес директори и представители на 12-те училища, взели участие в проявите, организирани в рамките на програмата, получиха новите спортни придобивки. „Благодаря Ви, че мотивирахте учениците и участвахте активно в различните спортове. Наблюдавах част от срещите по волейбол и децата бяха щастливи от това, което се случваше. С новите тенис маси учениците ще получат още една възможност да спортуват и да развиват физическите си качества и умения в спорта“ – с тези думи се обърна заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова към присъстващите. Тя пожела на всички светли коледни празници, здрава, мирна и спорна 2024 година.

На събитието присъстваха също началникът на отдел „Хуманитарни дейности“ Емилия Николова и старши експертът по физическо възпитание и спорт в Регионалното управление на образованието (РУО) Цветанка Червенкова-Петрова.  От името на своите колеги временно изпълняващият длъжността директор на ОУ „Епископ Софроний Врачански“ Милотин Борисов изказа благодарност за направения жест.
В нашия град програмата се реализира от Общината и РУО – Видин. Нейната цел е да подпомогне формирането у учениците на умения за екипна работа чрез участието им в колективни спортове и изкуства.

Припомняме, че деца и младежи от видинските училища от 1 до 12 клас се включиха в състезания по три вида спорт - футбол, волейбол и баскетбол.