Видин има европейски шампион по вдигане на тежести

Любен Перчински спечели златния медал на Европейското първенство по вдигане на тежести за ветерани
Сподели: 

Видинчанинът Любен Перчински се изкачи на златния европейски връх във вдигането на тежести при ветераните. На проведеното в Норвегия Европейско първенство по вдигане на тежести за ветерани Перчински спечели златен медал и стана причината да прозвучи българският национален химн. 

На първенството в Норвегия Перчински стана шампион в категория +109 килограма при мъжете над 50 години. Той завърши с двубой от 243 килограма, като вдигна 115 килограма в изхвърлянето и 128 килограма в изтласкването, като категорично надви съперниците си. Вторият в шампионата – Томас Карлсон от Швеция, остана далеч зад видинчанина с двубой от 227 килограма. Трети завърши Рома Босауер от Германия, с двубой от 215 кг. 

„Успях! Постигнах моя цел и мечта в живота! Спечелих европейски златен медал. Показвам, че човек, когато е сериозен и последователен, успехът идва, и на 50 г. Благодаря на всички Вас приятели мои за невероятната подкрепа!“, написа Любен Перчински във „Фейсбук“ часове след като развя българското знаме от най-високото стъпало на почетната стълбичка. „Този велик за мен момент и европейската титла посвещавам на моите родители Анжела Перчинска и Боян Перчински, и на моите деца Билян Перчински и Любов Перчинска. Обичам Ви!“, написа още шампионът, който вече гледа към следващата цел – завоюването на световната титла в Рованиеми през септември.