Видин не влиза в плановете на правителството за изграждане на индустриална зона, съобщи Росица Кирова

Сподели: 

За съжаление, Видин не влиза в плановете на управляващите за създаване на индустриална зона, съобщи заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова пред журналисти. Тя уточни, че обяснението на министър Лорер е, че държавата ще инвестира там, където има частен интерес.
„Министър, вицепремиер и онези, които са около него, би трябвало да мислят като държавници, това не им е личния бизнес. Ако искат наистина да помогнат именно на такива региони като Видинския, то трябва да инвестират тук. Вместо това те ще помагат във вече развити райони. Няма как да има частен интерес в регион като Видин, до който няма път. И пак се връщаме на въпроса затова колко е важна инфраструктурата”, заяви Кирова.
В продължение на поетите ангажименти, Росица Кирова е организирала среща между ректора на Русенския университет, директорката на Видинската болница и административния директор на филиала на университета. На срещата ще бъдат набелязани конкретни стъпки за разкриването на нови специалности за медицински персонал, рехабилитатори и физиотерапевти, с което ще се помогне за решаване на един от големите проблеми на Видин – персонал за областната болницата.
Вчера Кирова проведе приемен ден, по време на който граждани са поставяли въпроси за липсата на благоустройство в жилищни райони, занемарени културни и исторически обекти, асфалтиране и др.