Видин ще е домакин на събитие в рамките на кампанията #Първа работа

Сподели: 

Във Видин популярни личности ще четат историите на младежи, разказващи за своята първа работа. Събитието се организиора в рамките на кампанията Първа работа, с която с нея Програма „Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027) се включва в Европейската година на младежта. Кампанията е насочена към младежи до 29 години и има за цел да ги предизвика да споделят своя опит, очаквания и надежди за първата им работа. Основен партньор е литературният проект „Пощенска кутия за приказки“, чрез чиито платформи младите хора са поканени да разкажат за своята първа работа. Форматът на текстовете е свободен – стихотворение, разказ, есе, интервю за работа и др.
До 1 юни младежите могат да изпращат творбите си на имейл адрес purvarabota@mail.com. Жури ще селектира най-добрите от тях, за да бъдат прочетени от сцена в седем български града. В него участват журналистът Георги Милков, създателят на „Пощенска кутия за приказки“ Гергана Турийска и представители на Програма „Развитие на човешките ресурси“.
Видин е един от градовете, където ще се реализира вторият етап на кампанията #Първа работа. Събитието в нашия град ще се проведе на 3 август от 18:00 ч. На сцената на Общински драматичен театър „Владимир Трандафилов“ популярни личности от киното и театъра, музиката и журналистиката ще прочетат най-забавните и интересни истории, с което ще дадат по-голяма гласност на поставените от младежите проблеми. А „между редовете“ на прочетеното ще споделят и своя личен опит за утвърждаване в професията. Домакини на подобни събития ще са също градовете Стара Загора, Варна, Пловдив, Русе, Созопол и София.