Владимир Владимиров: Ще работим за повишаване на жизнения стандарт на гражданите на община Кула 

Сподели: 

Владимир Владимиров встъпи в длъжност като кмет на община Кула, която, по волята на гражданите, ще ръководи за пореден, четвърти мандат. На проведено днес (14 ноември) тържествено заседание на новоизбрания Общински съвет, клетва положиха кметът на общината, членовете на местния парламент, както и кметовете на селата Старопатица, Тополовец и Цар Петрово – Николай Николов, Еней Бранков и Валентин Вътов.
Владимир Владимиров сподели, че се вълнува също толкова колкото се е вънувал и преди 12 години, когато за пръв път положи клетва като кмет на община Кула. „Сега е времето да благодаря на всички тези, които ми гласуваха доверие. И тук е мястото да обещая, че няма да ги подведа. Ще работим, заедно с моя екип, заедно с общинската администрация, за повишаване на жизнения снандарт на гражданите на община Кула. Ще работим за една по-хубава община, която да предлага всички удобства за живеене на своите граждани“, заяви Владимиров. Той допълни, че за да се случи това е необходимо съдействието на държавата. 
„През този четиригодишен мандат ще разчитам все повече на гражданското общество, което да подхранва общинска администрация с идеи, с приоритизиране на разработени проекти, които да се реализират в община Кула и с реални действия на гражданите“, каза още кметът. И призова общинските съветници да вземат мъдри решения: „за да можем всички заедно след четири години да се поздравим с един успешно реализиран мандат, да ходим сред своите съграждани с изправена глава и да можем да ги гледаме в очите“. 
В Кула заседанието ръководи най-възрастният общински съветник Николай Ненов, който организира провеждането на избора на председател на Общинския съвет. След проведено тайно гласуване, за председател на местния парламент със седем гласа беше определен Димитър Цанков от ГЕРБ, който заемаше този пост и в предходния мандат. Той благодари за гласуваното му доверие от страна на партия ГЕРБ, както и на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и лично на д-р Ивета Найденова за изказаната подкрепа на втория тур за д-р Владимиров. „Тази подкрепа аз я приемам като знак, защото централната власт, в която и моята политическа сила участва, главно се доминира в Министерски съвет от „Продължаваме промяната – Демократична България“, а местната власт без централната власт не може да постигне нищо, но и централната власт може да реализира своите идеи главно чрез местната власт. Изборите приключиха, започваме работа. На избраните за пръв път общински съветници пожелавам успех, на младите колеги – кураж. И Господ да пази Кула“, каза Димитър Цанков.