Волейболен турнир за момичета се проведе във Видин

Сподели: 

Волейболен турнир за момичета се проведе във Видин. Спортното събитие бе организирано от Община Видин със съдействието на Регионалното управление на образованието и волейболен клуб „Бдин-Вида“. Заместник-кметът на Видин Борислава Борисова наблюдава част от срещите, които се играха днес в Спортна зала „Фестивална“. В спортната надпревара се включиха момичета от 1 до 4 клас, родени преди 2012 година. Участваха четири видински училища – ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Епископ Софроний Врачански“, СУ „П.Р.Славейков“ и СУ „Цар Симеон Велики“.
Борислава Борисова поздрави от името на кмета на Общината д-р Цветан Ценков и от свое име всички състезателки, техните преподаватели и съорганизаторите от „Бдин-Вида“. „Радвам се, че Община Видин за пореден път подкрепя подобно спортно събитие. Пожелавам на всички Вас да сте здрави, все така успешни, да запазите своя спортен дух. Да побеждавате не само в спорта, но и в живота. Мечтайте смело и преследвайте мечтите си. Помнете, че днес всички Вие сте победители“, каза Борисова.
Нямаше крайно класиране с победители и победени. Спортната проява имаше развлекателен характер, а целта беше да се насърчи двигателната активност на участниците и  да усетят емоцията от спорта. По тази причина за всички момичета бяха осигурени златни медали. Заместник-кметът Борисова връчи част от отличията на волейболистките, както и купите на техните учители по физическо възпитание и спорт. Останалите медали бяха връчени от Юлиян Иванов - директор на ОП „Спортни имоти“.
На 1 юни – Денят на детето, във Видин ще се проведе волейболен турнир за момичета 5 клас.