Враца рекламира в Сърбия неизследвани туристически маршрути

Сподели: 

Онлайн карта и мобилна платформа са само част от възможностите, чрез които ще бъдат представени неизследвани културно-исторически обекти на територията на община Враца. Дейностите ще се извършат в рамките на стартиралия проект QuesTour , в който местната администрация е партньор заедно с Национален туристически клъстер „Българският пътеводител“ и ЕНЕКА – Асоциация на икономическите експерти, град Ниш, (Сърбия), съобщиха от Община Враца.
Предвижда се да бъдат идентифицирани и анализирани неизследваните културни, природни и исторически обекти в граничния регион на двете страни. Заедно с туристическите услуги те ще бъдат представени в мобилната платформа, където освен онлайн карта ще се популяризират и разработените приключенски турове, ще се показват и видео филми за пилотните обиколки.
В рамките на проекта ще бъде организирана Kръгла маса и ще се проведе конкурс Design Thinking за младежи от Сърбия и България. Идеята е младите хора да разработят съвместна обиколка с включени елементи от природното, културното и историческото наследство. Победителите ще бъдат представени на специална церемония във Враца. Също там ще се проведе трансграничен фестивал, който ще покаже части от културата, обичаите и традициите на местното население от двете страни на границата - фолклорна музика и танци, занаяти, местни ястия и др.
Проектът QuesTour се реализира за периода април 2020 – юли 2021.