Връчиха шампионската купа на „Кула 04“

Сподели: 

Официално отборът на „Кула 04“ получи шампионската купа на Областна група Видин. Трофеят беше връчен на футболистите на спортен празник, който се проведе на 19 май на стадиона в град Кула. 

Събитието започна с демонстрационен мач между мъжкия отбор на Кула, юношите на клуба и ветераните. След изиграването на двете полувремена от по 20 минути дойде и най-чаканият не само от футболистите, но и от феновете на „Кула 04“ момент – връчването на шампионската купа. Трофеят и медалите връчиха кметът на община Кула Владимир Владимиров и председателят на Областния съвет на БФС Иво Марков. 

Кметът Владимиров честити шампионската титла на отбора, като подчерта, че подобно успех отборът не е постигал отдавна. Владимиров благодари на футболистите за проявеното мъжество и постоянство. Кметът представи и новия екип, с който ФК „Кула 04“ ще играе през следващия сезон. Екипите са дарени на отбора от фирма-инвеститор в община Кула, която е подсигурила и два екипа за детския отбор на клуба. 

Иво Марков също поздрави футболистите от Кула за дълго чаканата и напълно заслужена купа. Той припомни, че почти до последния кръг интригата кой ще стане първи в областната група беше жива, но в крайна сметка шампион стана отборът на Кула, който през сезона допусна само една загуба. „Първото място е признание, но и задължение. Нивото на областния футбол във Видин е вдигнато – добри футболисти, добър отбор, почти готов за Трета лига. Моите пожелания са следващия сезон да направите една добра организация, едно реновиране на стадиона – сграда, трибуни, терен. И да се надяваме, че рано или късно отборът на Футболен клуб „Кула 04“ ще заиграе в по-високо ниво на българския футбол“, отбеляза Иво Марков. 

В тази връзка кметът Владимир Владимиров информира, че е стартирал проект за обновление на стадиона в град Кула. „Засега успешно върви по пътя си едно предложение за проект и реконструкция на стадиона на град Кула, също и на парка. Да се надяваме, че всичко ще върви гладко и в края на 2025 година да се поздравим с обновен стадион – нова съблекалня, реновирана писта, изграждане на седалки и други съоръжения на стадиона“, посочи кметът на община Кула. 
Шампионският трофеят приеха треньорът на „Кула 04“ Пенко Йончев и капитанът на отбора Теодор Тодоров. Пенко Йончев благодари на всички футболисти, на целия екип на „Кула 04“, както и на верните фенове на отбора, като подчерта, че трофеят е за всички тях. „През тази една година успяхме да покажем, че на стадиона всички заедно можем да бъдем едно голямо семейство и показахме всъщност какво представлява нашият град. Благодаря на всеки един от феновете за огромната подкрепа, която ни дадохте, защото без нея нямаше да се справим. Благодаря и на футболистите, затова че на всички тези мачове си оставихте и душата, и сърцето на терена. Искам да знаете, че освен уникални футболисти, сте и уникални хора, което ви прави уникален отбор. Вие сте пример за младите надежди“, каза Пенко Йончев.

На празника своята купа за третото място получиха и футболистите от юношеския отбор на Кула, които също отбелязаха израстване през този сезон. Бяха връчени и специални награди на двама заслужили деятели, допринесли за развитието на футбола в Кула – Велимир Перов и Славчо Каменов. Специална награда получи и един от ветераните на Кула, който все още е действащ състезател – награда за спортно дълголетие получи Пламен Петров.

Специален плакет от Българския футболен съюз получи за развитието на футбола в Кула получи кметът на общината Владимир Владимиров.

НИЕ