Втори пореден футболен дабъл за видинските математици

Сподели: 

За втора поредна година отборите на видинската Профилирана природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ триумфираха с Купата на Община Видин по футбол от ученическите игри за учебната 2019-2020 г.

След титлата при 11-12 клас, възпитаниците на Росен Ракаджиев станаха шампиони на Видин и във възрастова група 8-10 клас. Ни финала математиците показаха класика и победиха с 3:0 връстниците си от Професионалната гимназия по туризъм. Попаденията реализираха Денис Петров, Цветан Стоянов и Теодор Тошев, който стана и реализатор на първенството с отбелязани 8 гола. Двубоят пропусна опитният Венелин Тодоров, поради получена травма в предварителните групи. За радост контузията на състезателя не е сериозна и математиците ще могат да разчитат на своя капитан по пътя към държавните ученически финали. За целта трябва да се премине през областния кръг и двете ученически зони.

Шампионската титла на Видин по футбол в група 8-10 клас извоюваха: Теодор Тошев- капитан на отбора, Дейвид Бойчев, Валери Тодоров, Денис Петров, Кристиян Тодоров, Людмил Кайцанов, Цветан Стоянов, Венислав Стоянов, Виктор Младенов, Лъчезар Николов, Момчил Лазаров, Момчил Златомиров, Николай Василев, Захари Виденов, Антон Петров и Росен Ракаджиев – водач на отбора.

ППМГ