Във Видинско задържаха трима шофьори за наркотици и алкохол

Сподели: 

Трима шофьори са били задържани във Видинско. Случаите са от изминалите три почивни дни, става ясно от информацията на Областната дирекция на МВР. 
На празничния 24 май 41-годишен от с. Арчар, управлявал личния си лек автомобил под въздействието на наркотично вещество, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На ул. „Цар Симеон Велики“ в град Видин униформени спрели за проверка „Пежо“ с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на метадон. Мъжът дал и проби за изследване в Центъра за спешна медицинска помощ. Превозното средство било иззето по надлежния ред. 

Двама мъже, шофирали след употреба на алкохол, са задържани в полицейския арест на 25 май. 20-годишен видинчанин, шофирал лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест. 20-годишен видинчанин, шофирал БМВ, претърпял ПТП на бул. „Панония“. Оперативна група извършила оглед на автомобила. Предстои назначаване на оценъчна експертиза. При тестване с дрегер пробата на шофьора отчела 1.59 промила. Той дал и кръвна проба за изследване. 

38-годишен от с. Киреево, управлявал лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест същия ден. На ул. „Възраждане“ в гр. Кула униформени спрели за проверка „Пежо“ с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 1.69 промила. Мъжът отказал да даде проба за медицинско изследване.