Във Видин започнаха клубовете по интереси в програмата на „Лято с библиотеката“ 

Сподели: 

Започнаха заниманията в клубовете по интереси в програмата на „Лято с библиотеката“, организирани от Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ във Видин. За всеки ден от седмицата е предвидено занимание за децата. Новото предложение в тазгодишната лятна програма на библиотеката – Клубът „Да плетем заедно“, е насочено към родителите и бабите на малките читатели. 

В понеделник са заниманията на Клуб “Роботика с програмиране и 3D принтиране”: Създаване на 3D проект и демонстрация на принтиране с 3D принтер - от 9:30 ч. до 10:30 ч.; Роботика - Запознаване с Beebot и Finch 1.0 робот, функции и програмиране - от 11:00 ч. до 12:00 ч. Заниманията се провеждат в "Информационен център" на библиотеката. Необходимо е предварително записване на тел.: 0879597148.

Всички останали клубове се провеждат в „Центъра за обучение, изкуство и култура“ (Библиопоща) в часовете от 10:30 до 12:00ч.

Там в понеделник ще се събира Клуб за възрастни "Да плетем заедно" – той е за тези, които обичат да плетат и да създават красота с ръцете си. В него те ще усвоят различни техники в плетенето на една кука. В приятна обстановка, заобиколени от зеленина и природа в градинката на Библиопощата, ще изработват декорации за дома и тематични украси.

Вторник са заниманията на Клуб „В света на изкуството”. В рамките на това ателие децата ще изработват предмети от хартия и непотребни материали. 
Клуб „Аз чета, ти рисуваш” ще се събира всяка сряда. В него децата ще имат възможност да прочетат или чуят откъс от популярна приказка, върху който откъс после да сътворят своите рисунки. По този начин, забавлявайки се, в рамките на клуба те ще се запознават с различни автори и творби от българската и чуждата литературна класика, като в същото време ще упражняват и любимото си хоби – рисуването. В края на лятото творбите на малките художници ще бъдат събрани и показани в изложба, която всеки желаещ ще може да посети и разгледа.

В четвъртък са заниманията на клубовете “Опознай Видин“ и „Българска шевица“, които ще се редуват през седмица. Целта на Клуб „Опознай Видин“ е запознаване на децата с културни, архитектурни и исторически забележителности на Видин, както и с живота на известни личности от нашия град, живели тук, допринесли с дейността си за неговото развитие. В Клуб „Българска шевица“ децата ще научат за символиката на видинската шевица, произход и предназначение, за цветовете и формите, за бродирането на шевици. Там те ще направят първите си бодове и първи стъпки в бродирането. 

Петъците са запазени на Клуб „Забавление с чуждите букви” с английски език. Неговата идея е затвърждаване и придобиване на нови знания, чрез различни методи с игрови характер.

Условие за участие в клубните форми е валидна читателска карта и попълнена декларация за участие от родител, напомнят от Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“.