Във Видин наградиха участниците в конкурс за рисунка „Еврото като символ на европейския начин на живот“

Сподели: 

С интерактивно събитие информационният център „Европа директно“ във Видин отбеляза Деня на Европа – 9 май. Акцентът на събитието беше награждаването на талантливите ученици, които взеха участие в конкурса за рисунка „Еврото като символ на европейския начин на живот“. Конкурсът стартира още в края на февруари и продължи до края на април. Получихме креативни рисунки по темата от ученици от три училища: ОУ "Любен Каравелов" Видин, СУ "П.Р.Славейков" Видин и 2ОУ "Иван Вазов" Вълчедръм, а журито направи своята оценка и определи следните победители:
Първа възрастова група – 3-6 клас
1 място - Денислав Любенов - 6б клас, СУ „П. Р. Славейков“ гр. Видин
2 място – Сиана Борисова - 5а клас, ОУ „Любен Каравелов“ гр. Видин
3 място – Инна Николаева – 5б, СУ „П. Р. Славейков“ гр. Видин
Втора възрастова група – 7-10 клас
1 място – Габриела Красимирова - 7 б клас, СУ „П. Р. Славейков“ гр. Видин
2 място – Никол Витанова - 7а клас, ОУ „Любен Каравелов“ гр. Видин
3 място – Галя Кирилова – 7 клас, ОУ „Иван Вазов“ гр. Вълчедръм
Специална награда – Рая Дикова 6б клас, СУ „П. Р. Славейков“
Всички участници получиха сертификати и подаръци, а заелите призовите места бяха наградени със смарт часовници, безжични слушалки и комплекти за рисуване.
На събитието гостува и Фотобудката за моментни снимки заедно с Антонина Лозанова. А декор за моментните снимки, които присъстващите имаха възможност да си направят, бяха рисунките на участниците, които също се сдобиха със снимка за спомен.
Конкурсът за рисунка стимулира творческото мислене и повиши информираността на децата относно еврото, което е валута в 20 държави от Европейския съюз. Техните творби ще останат изложени в офиса на „Европа директно“.