Във Видин отбелязаха Деня на река Дунав

По повод празника Община Видин, Ученически спортен клуб „Шампион“ и БК „Видабаскет“ организираха състезание по стрийтбол
Сподели: 

На 29 юни във Видин отбелязаха Деня на река Дунав. По повод празника Община Видин, Ученически спортен клуб „Шампион“ и БК „Видабаскет“ организираха състезание по стрийтбол в Крайдунавския парк. Цветелина Красимирова, младши експерт „Младежки дейности, спорт и НПО“ откри проявата и приветства  от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков организаторите и участниците: “Радвам се, че за поредна година отново се включваме в отбелязването на празника с организираната спортна инициатива, на която откликнаха много деца и млади хора. Благодаря за предоставената възможност да дам старт на състезанието. Пожелавам на участниците в надпреварата да се представят успешно и много да се забавляват. На добър час!“.
Любители на спорта и гости на града наблюдаваха с интерес оспорваната игра. Състезанието се проведе в две възрастови групи: III- V клас и VIII-XII клас. При по-малките златните медали взеха Божидар Иванов, Андрей Михайлов, Владислав Благоев и Виктор Станков. На второ място се класираха Алек Кечашки, Борис Николов и Владимир Цветков. Трети в надпреварата останаха Давид Стоянов, Антонио Иванов, Светли Илиев. Първото място при по-големите ученици бе присъдено на Петър Петров, Николай Петков, Драгомир Ушоров, след тях се наредиха Кристиян Тихомиров, Георги Красимиров, Радослав Руменов. В състезанието за „Най-добър стрелец“ призът спечели Виктор Станков, част от отбора на златните медалисти в категория III-V клас.
Посетителите в Крайдунавския парк имаха възможност да разгледат шатрата на Видинската търговско-промишлена палата, където бяха подредени рекламни материали, свързани с популяризирането на нематериалното културно наследство (НКН) на Област Видин като част от трансграничния проект „Дигитално нематериално културно наследство“, финансиран чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България – Сърбия.