Във Видин полицаи иззеха голямо количество нелегален тютюн

При полицейската операция е бил задържан местен жител, образувано е едно досъдебно производство, съставени са три акта по ЗАДС
Сподели: 

Полицейските действия били предприети в хода на специализирана операция по линия „Акцизи“, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Видин. В условията на неотложност криминалисти извършили претърсване в частен имот, обитаван от 57-годишен мъж, във Видин. Там открили и иззели самоделно съоръжение, приспособено и ползвано за нарязване на листна маса, и 18.178 кг нарязан на ситно тютюн. В лек автомобил „Сузуки“, собственост на видинчанина, разследващите установили и иззели три бали тютюн с различни размери и общо тегло около 120 кг. Обитателят на имота е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.
Случаят е докладван в прокуратурата, образувано е досъдебно производство по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата на разследващите продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Видин.
Същият ден, при проверки в района на общинския пазар и на ул.“Цар Симеон Велики“ служителите на реда  иззели още 4.991 кг тютюн без бандерол, пакетиран в 19 плика, а на трима видинчани съставили актове по Закона за акцизите и данъчните складове. По случаите в РУ - Видин са заведени преписки.