Във Видин се проведе трудова борса

Сподели: 

Дирекция „Бюро по труда“ – Видин организира трудова борса. На събитието присъстваха заместник областният управител на Видин Анжело Методиев и управителката на направление „Социални услуги и здравни дейности“ към Община Видин Силвия Венчева, работодатели и търсещи работа, като обявените противоепидемични мерки наложили да бъде ограничен броят на присъстващите.
Приветствие към присъстващите поднесе директорът на Дирекция „Бюро по труда“ – Видин Иван Иванов. „Благодаря ви, че се отзовахте на поканата за това събитие. Надявам се работодателите да намерят в тази зала подходящи за тяхната дейност търсещи работа лица. Пожелавам успех на всички и дано оттук да си тръгнат хора с нови трудови договори“, каза директорът на Бюрото по труда, като официално откри трудовата борса.
В началото работодателите представиха фирмите и администрациите, които представляват, същността на своята дейност и какви свободни места имат. Въпреки тежката ситуация, в която се намираме, оказа се, че работни места не липсват. На трудовата борса бяха обявени над 300 вакантни места за войници в цялата страна, като беше обяснено, че вече възрастовата граница за кандидатите е до 40 години, като желаещите трябва да са здрави психически и физически. Отделно, конкретно за Видинска област се търсеха леяри-формовчици и борвергисти, общи работници в цех за производство на мивки, вани и душкабини, пакетажници и машиношлосер, подземни електромеханошлосери, заварчици, миньори, мъже за работа в цех за краен монтаж на велосипеди – монтажници, опаковчици, вилкаджии, кормиладжии. Обявени работни места имаше и за шофьори с категория „С“.
Съобщено беше, че в бъдеще, след започване на същинското изграждане на скоростния път в отсечката Видин – Макреш, ще се набират и пътни работници, шофьори и машинисти на пътно-строителна техника. Стана ясно, че скоро свободни работни места ще има и за шпакловчици, бояджии, багеристи.
Накрая търсещите работа имаха възможност да научат повече за обявените свободни позиции, които ги интересуват, разговаряйки със съответните работодатели.
НИЕ