Във Видин ще се снима нов български сериал

Работното заглавие на продукцията е „Всичко тече по Дунава“
Сподели: 

Кметът на общината д-р Цветан Ценков е провел среща с изпълнителния продуцент на телевизионен сериал, който ще се снима във Видин. От Общината съобщиха, че градоначалникът е разговаря днес със Светлин Нейнски, който продуцира сериала с работно заглавие „Всичко тече по Дунава“. Двамата са обсъдили възможността за партньорство, като кметът е заявил готовността за съдействие от страна на Общината във връзка с достъпа и ползването на необходимите за снимките локации.
Изпълнителният продуцент е изразил мнението си, че телевизионният сериал ще бъде и един чудесен начин за представянето на потенциала на Видин и общината за инвестиции и туризъм, за популяризирането на местни каузи и всичко онова, което ще помогне за икономическото развитие на региона.
Сериалът представя една семейна сага за човешките взаимоотношения, за копнежите и страстите на брат и сестра, които се опитват да запазят наследствените земи и винарна на брега на река Дунав.
Режисьор на продукцията е талантливият Мартин Макариев. Неговият филм „В сърцето на машината“ е носител на голямата награда на кинофестивала „Златна роза“, чиято премиера предстои на 16 март. Главен сценарист е Георги Тенев – писател и драматург, който е сред най-четените и популярни съвременни автори у нас.
Снимките ще започнат на 7 май тази година, а излъчването на епизодите се предвижда през септември, в праймтайма на една от националните телевизии.