Във Враца връчиха наградите „Вестител“

Отличията се дават на граждани и организации, участвали в значими обществени каузи
Сподели: 

С тържествена церемония днес (9 ноември) във Враца беше отбелязана 146-та годишнина от Освобождението на града от турско робство. Събитието се проведе пред паметника на Вестителя на свободата. В рамките на тържеството бяха връчени наградите „Вестител'“ на граждани и организации, участвали в значими обществени каузи.

„Днес е един от най-специалните дни в историята на нашия град. Освен време за почит към предците ни, трябва да се замислим какво постигнахме 146 години по-късно. Можем да бъдем достойни хора, ако сме смирени и показваме добрите примери в нашето общество. Наградите „Вестител“ са точно това – да покажем, че когато имаш чисто сърце и вяра, няма трудност, която да не можеш да преодолееш. Скъпи съграждани, нека не забравяме, че от нашите усилия и личен пример зависи как ще живеем, как ще израснат децата ни и как ще се развива общият ни дом. Вярвам, че можем да го направим, защото във Враца живеят достойни, интелигентни и мъдри хора“, каза в словото си кметът на Враца Калин Каменов.

Сред отличените тази година е предприятие за производство на строителни материали, дарило средства за ремонт на детското отделение на МБАЛ „Христо Ботев“. Спортен клуб „Ритмика 89“ беше награден за активна гражданска позиция и събрани над 8 000 лв. за ремонт на паметника на Христо Ботев, а Народно читалище „Развитие – 1869“ – за активно участие в обществения и културния живот на града. Отличени бяха и Самуил и Цветан Веселинови – баща и син, които дариха косите си на Асоциация за превенция на рака „Промени живота си сега!“, за да бъдат направени перуки за хора, които страдат от онкологични заболявания.