Във Враца монтираха рампа за инвалиди, финансирана от социалното министерство

Сподели: 

„Радвам се, че все повече осъзнаваме като общество, че трябва да бъдем съпричастни и да се подкрепяме. Призовавам Ви да пазите изградената платформа и да продължавате да си помагате“. Това каза кметът на община Враца Калин Каменов при откриването на стълбищна платформа в жилищен блок на ул. „Ген. Гурко“ във Враца.
Специализираната рампа е реализирана по идея на живущите в блока и целта е да се осигури достъпна среда на тяхната съседка - 44-годишната Анна Николова, която е с тежко заболяване и това налага придвижването й с инвалидна количка. „Благодаря на всички съкооператори, с чиято помощ бе осъществен този проект“, сподели Анна Николова.
Монтирането на стълбищната платформа за хора с увреждания е реализирана по проект на Министерството на труда и социалната политика. Стойността на договора е 18 000 лв. и рампата е изградена за срок от 3 месеца. Домоуправителят на жилищната кооперация – Тодор Тинковски благодари на община Враца за подпомагане в изготвянето на документите по проекта и допълни, че той е и единственият одобрен от социалното министерство в Северозападна България.