Възпитаниците на ППМГ – Видин получиха свидетелствата си за завършено основно образование

Сподели: 

Учениците от ППМГ „Екзарх Антим I” получиха свидетелствата си за завършено основно образование. Церемонията по връчването на свидетелствата на изключително успешния випуск се проведе днес (2 юли) в двора на Математическата гимназия в присъствието на ръководството на училището, на учители и родители, на председателите на Училищното настоятелство и на Обществения съвет.
Женя Спасова, помощник-директор на ППМГ, използва тържествения повод, за да обяви отличните резултати на възпитаниците на гимназията от националното външно оценяване след седми клас. „По Български език и литература средният брой точки за страната е 31,06; за областта е 44,63 точки; за ППМГ – Видин е 74,56 точки. По Математика: за страната – 36,33 е средният брой точки; за област Видин – 28,70 точки; за ППМГ – 67,91 точки. Браво деца, гордеем се с вас! Пожелавам ви да вървите с математиката напред!“, каза Женя Спасова.
Директорката на ППМГ Румяна Петрова отбеляза, че изпитва удовлетворение, но и гордост от постиженията на възпитаниците на Математическа гимназия, завършващи сега средното си образование. „След числата, които цитира г-жа Спасова, не мога да не се гордея. Гордея се с вас! Вярвам във вас!“, сподели Румяна Петрова пред учениците. Тя благодари на учителите, както и на родителите, подкрепяли децата при подготовката им за националните външни оценявания, която протече в необичайните условия на дистанционно обучение. „Подгответе се за онова, което ви очаква, но направете правилния избор. Аз ще си пожелая от септември да ви видя в списъците с ученици в 8 „а“, „б“ и „в“ клас на Математическата гимназия. Нямате конкуренция и ако сте решили да бъде при нас, със сигурност ще успеете“, каза директорката.
Румяна Петрова връчи почетни плакети на най-изявените ученици сред възпитаниците на видинската математическа гимназия, завършващи основното си образование. Отличия за постигнати изключително високи резултати в областта на науката и за издигане престижа на ППМГ – Видин, получиха Александър Мургин – единственият ученик от област Видин, получил 100 точки на националното външно оценяване по математика; Николай Евгениев; Светослав Попов; Александър Перчински; Теодор Витанов; Слав Славов; Ана Борисова; Александра Мечкова и Николай Тончев.
Слово от името на своите съученици произнесе Александър Мургин. „Минаха три години, в които училището стана „наше“, а учителите и училищния персонал – наши приятели. Заедно преодоляхме неудобството от ремонта и съжителството в друго училище; заедно се порадвахме и на новата база, след ремонта. Като едно семейство, много пъти се карахме и много пъти се радвахме. Научихме се що са правила. Посрещнахме два нови випуска и един нов вирус. Пораснахме и успяхме да преодолеем предизвикателството национално външно оценяване и още по-голямото предизвикателство – подготовката в дистанционна сред. Бяхме шумни, бяхме емоционални, но обичащи. Научихме се да защитаваме мнението си. Постигнахме много успехи, донесохме много медали и вярвам, че сътворихме част от историята на това хубаво училище“, сподели Александър, като благодари на всички учители и на ръководството на Математическата гимназия, а на своите съученици пожела успехи и никога да не забравят, че са тръгнали по академичния си път именно от ППМГ „Екзарх Антим I“.
НИЕ