Възстановено е движението на МПС до 3,5 тона през „Петрохан“

В компрометирания участък скоростта на движение е 30 км/ч.
Сподели: 

Вчера (14 юни) бе възстановено движението на моторни превозни средства до 3,5 тона в участъка Бързия - Гинци през прохода „Петрохан“. Трафикът в отсечката се осъществява в една лента, двупосочно с изчакване. Скоростта на движение в компрометирания участък е до 30 км/ч. От Агенция „Пътна инфраструктура“ подчертават, че е необходимо шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта.
С уширението на пътното платно и асфалтиране на компрометираното трасе е осигурено безопасното преминаване на шофьорите. Продължава работата по възстановяване на насипа до изпълнението на трайно проектно решение за укрепване на разрушения участък, заявиха още от АПИ.
Екипите на пътноподдържащото дружество продължават работа, за да се възстанови нормалното движение по второкласния път. Започна изкърпване на трасето по целия проход. Ще се възстановят разрушените от проливния дъжд банкети. Ще бъдат извършени и дейности по текущия ремонт като почистване на канавки, водостоци, премахване на излишната крайпътна растителност, за по-добра видимост на водачите, съобщиха още от пътната агенция.
Припомняме, че пътят през прохода беше затворен в събота (11 юни) заради запушване на водосток в следствие на падналото огромно количество дъжд. Водата, която заля с огромна сила пътното платно, причини частично разрушаване на пътната настилка. Беше подкопан и част от пътя, който пропадна. Все още няма точно изчисление колко ще струва цялостното отстраняване на щетите, експертите не се ангажират и със срок, в който това ще се случи.