Вятър със скорост до 90 км/ч. вилня във Враца

Сподели: 

През нощта на 14 май поривите на вятъра във Враца достигнаха до 90 км/ч. В резултат на това бяха нанесени значителни щети – повредени автомобили, счупени клони на дървета и прекъснати електрозахранващи кабели.
Най-сериозни бяха щетите по сградата на Военно окръжие във Враца – от поривите на вятъра покривната конструкция се отлепя от железобетонната плоча и разрушава напълно покрива на къща, намираща се в непосредствена близост до обекта. Още в 03:30 часа през нощта екипи на местната администрация, БКС, полиция, Пожарна безопасност и военни са били на мястото, като живеещите в къщата са изведени, а районът е обезопасен. Няма пострадали лица. Вятърът е разрушил и част от покрива на кулата на хижа „Вестител".
Своевременно е свикан общинският кризисен щаб, където е взето решение за разчистване на елементите от покривната конструкция на сградата на Военно окръжие и остойностяване на щетите на частния дом. На семейството, което е пряко засегнато от бурята, е оказано пълно съдействие, съобщиха от Община Враца.
През целия петъчен ден екипи на БКС и Пожарна безопасност работиха по отстраняване на счупените клони и паднали дървета в града.